Haberler

Çerkezköy Kent Park 1. Etap Açılışı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy ilçesinde yapımı tamamlanan Çerkezköy Kent Park 1. Etabı, düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu.

Törende ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün yaptı. Gürcün "Çerkezköy Kent Park 1. Etabı projesi peyzaj çalışmaları kapsamında 9 bin metrekare sert zemin taş döşemesi, 4 bin 600 metrekare rulo çim serimi ve sulama sisteminin kurulması, 3 bin 200 adet çalı dikeni, 6 bin 250 adet mevsim çiçeklerinin dikilmesi, 46 adet dekoratif elektrik direği yapımı, 410 metre uzunluğunda koşu bandı, bir takım fitness grubu, 2 takım çocuk oyun grubu, bin 550 metrekare kauçuk zemin, 5 adet satış büfesi, 15 adet bank ve 15 adet çöp kutusu parkımızın içinde imalatı tamamlanmış durumdadır. Bu parkımızın içerisinde ayrıca Etüt Proje Dairesi Başkanlığımız tarafından yapılan 2 adet de bina bulunmaktadır. Bu binalardan bir tanesi kafe binası 305 metrekarelik bir alandan oluşuyor. İçerisinde kafe kısmı, 2 adet teras, mutfak, su deposu, bebek bakım ünitesi, engelli, bay ve bayan tuvaletleri mevcut. 15 bin metrekarelik parkımızın Büyükşehir Belediyesine işçilikleri hariç maliyeti 2 milyon 136 bin 400 lira olmuştur. Büyükşehir Belediyemiz bu etabın hemen arkasından 2. Etabın çalışmalarını başlattı. Projeleri yine bizim Fen İşleri Dairemiz hazırladı. İhalesi gerçekleştirildi ve 28 Mayıs tarihi itibari ile yer teslimi de gerçekleştirildi. Bu iki parkı birbirine bağlayarak Çerkezköy halkının nefes alacağı güzel, geniş bir park alanı meydana getireceğiz" dedi.

"Çerkezköy'ün yeşil alanı 451 bin metrekareye ulaştı"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise "Bulunduğumuz bölge Adnan Kahveci Parkı, geçmişte Çerkezköy'ün buluşma noktasıydı. Yıllar geldi geçti, Çerkezköy büyüdü. Ancak 2014 yılında biz göreve geldiğimizde Çerkezköy'ün yeşil alanları elden çıkmış durumdaydı. 2014 yılında aktif kullanılan yeşil alanın metrekaresi 126 bin metrekareydi. Göreve geldiğimizden bu yana Çerkezköy'de yeşil alanlarını 451 bin metrekareye çıkardık. 70'in üzerinde park alanını vatandaşın hizmetine açtık. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Kent Park, Çerkezköy'ün yeşil alanlarına güzellik katacak adımdır. Yatırımımızın Çerkezköy'e hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"Biz hizmet üreten bir anlayıştayız"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Çerkezköy her sene nüfusu artan bir ilçemiz. Çerkezköy'ün sorularını öteleme hakkımız yok. Çerkezköy ile ilgili projelerimizi bir bir hizmete sunuyoruz. Geri kalan 305 günde de sözünü verdiğimiz tüm projeleri hayata geçireceğiz. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet üreten bir anlayış içerisindeyiz. Çerkezköy, Türkiye'deki sanayinin başkenti. Ben, açılışını yaptığımız parkın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Çerkezköy ilçesinin Fevzipaşa Mahallesi'nde gerçekleşen açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy Kent Park 1. Etap Açılış Töreni yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çerkezköy Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title