Haberler

Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: "En Esaslı Meselemiz Eğitim"

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, en esaslı meselelerinin eğitim olduğunu söyledi.

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, en esaslı meselelerinin eğitim olduğunu söyledi.

Çerkezköy ilçesinde Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nun Veliköy Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni binasının inşaatını gezen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve binada incelemelerde bulundu.

İnşaatı daha önce de ziyaret ettiklerini kaydeden Kaymakam Kubilay, "Burası ilçemiz için son derece önemli bir yerdir. Çerkezköy bir sanayi bölgesidir. Fakat bacasız sanayi dediğimiz eğitime de çok önem veriyoruz. Bu binaların yapılması ilçenin önemini daha da artırıyor. Yüksekokul binasını çok önemsiyoruz. Eksiklerin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün de çalışmaları yerinde incelemek istedik. Bu süreci hep beraber istişare edip güzel bir eseri ortaya çıkarma gayretindeyiz. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu faaliyete geçtiğinde en önemli eğitim merkezi olacaktır" dedi.

"ÖĞRENCİ SAYISI DAHA DA ARTACAK"

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu yeni binasının ilçeye büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, "Yeni binamızda kültür ve sanat aktiviteleri için 360 kişilik konferans salonu var. Bin 200 öğrencisi olan mevcut okulumuzun yeni binamızın faaliyete girmesiyle öğrenci sayısı daha da artacak ve bölgeye büyük bir ekonomik güç kazandıracak. Buna paralel olarak hem öğrenci, hem öğretim görevlisi hem de bina sayısı da artacaktır. Bizlerin en esaslı meselesi eğitimdir" açıklamalarında bulundu.

Veliköy Belediyesi'nin kapanarak Çerkezköy Belediyesi'ne bağlandığını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise devir teslim işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın projeyi yakından takip ettiğini kaydeden NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş ise yeni binada 18 sınıf, 2 laboratuar, 1 adet 150 kişilik çok amaçlı salon ve 370 kişilik konferans salonu bulunduğunu söyledi. Buluş, "Yapılan çalışmalarla oldukça iyi duruma geliyoruz. Binamızın ufak tefek sorunlarını halletmeye çalışıyoruz. İnşallah bu döneme yetiştireceğiz. Hayırsever vatandaşlarımızı binanın teşrifatı için destek vermeye çağırıyoruz. Destekleri karşılığında sınıf ya da katlara isimleri verilebilir" dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayfer Dönmez, Türk Telekom İl Müdür Yardımcısı Tuncay Karakuş, Çerkezköy Türk Telekom Şefi Ogün Çelik ile Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri de ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'a eşlik etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Kubilay Çerkezköy Tekirdağ Veliköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title