Haberler

Çerkezköy'den Kısa Kısa

KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Çerkezköy ilçesinde, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı sunumda, KOBİ'lerin ekonomik ve sosyal açıdan önemi, ekonomideki payı ile ilgili sayısal verileri anlattı.

KOSGEB olarak sanayide madencilik, imalat ve enerji, hizmet sektöründe ise inşaat, ticaret, ulaştırma, turizm, bilgi ve iletişim, mesleki bilimsel teknik faaliyetler, idari ve destek hizmet faaliyetleri alanında destek verdiklerini söyleyen Erkan, toplantıda "KOBİ Proje", "Tematik Proje", "İşbirliği Güçbirliği", "Ar-Ge", "İnovasyon" ve "Endüstriyel Uygulama", "Genel Destek" ve "Girişimcilik Destek Programları" hakkında da bilgiler verdi.

AK Parti İl Kongresine doğru

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Han Atbaşı, partisinin il kongresinde Çerkezköy İlçe başkanlığına aday olacağını bildirdi.

Atbaşı düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 12 yıldır ülkeye sayısız hizmetler sunduğunu belirterek, "2006 yılında mahalle temsilcisi olarak görev yapmaya başladığım bu partide, 2008 ve 2014 yılları arasında yönetim ve yürütme kurulu üyeliği yaptım. Mensubu olmaktan onur duyduğum bu davaya şimdi de ilçe başkanı olarak iyi bir ekip kurup Çerkezköyümüze daha büyük hizmetlerin gelmesine katkı sağlamak istiyorum"  dedi.

Çerkezköy Belediye Meclisi ekim ayı toplantısı yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumu yapıldı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yönetimindeki toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildi.

Akay, toplantıda yaptığı konuşmada, hazırlanan taslak stratejik planın 5 aylık bir çalışmanın ürünü ve eseri olduğunu belirterek, kendilerinin 5 ay önce Çerkezköy'deki bütün sivil toplum örgütlerine yazı yazdığını ve görüş, öneri ve taleplerini aldığını, seçim meydanlarında vatandaşların taleplerini ilave ettiklerini, belediye bürokratlarının deneyim ve tecrübelerinden yararlandıklarını ifade etti.

Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

- Bulgaristan'da erken seçime doğru

Bulgaristan'da 5 Ekim'de yapılacak erken parlamento seçimlerinde, Çerkezköy ve Kapaklı'da  yaşayan Bulgaristan vatandaşları da sandık başına gidecek.

Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği Başkanı Turgut İleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 Ekim Pazar günü yapılacak olan Bulgaristan parlamentosu seçimlerinde oy verme işleminin sabah saat 07.00'da başlayacağını ve saat 17.00'da sona ereceğini bildirdi.

Halk ve Özgürlükler Hareketi'ne destek olacaklarını belirten İleri, "Bölgemizde yaşayan tüm soydaşlarımızı Pazar günü oy vermeye ve Halk ve Özgürlükler Hareketi'ne destek olmaya davet ediyorum" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Çerkezköy Ak Parti Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title