Haberler

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay: 14 Bin Kişi Aynı Sofrada Buluştu

Güncelleme:

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ramazan ayı boyunca 10 mahallede verdikleri iftarda 14 bin kişinin aynı sofrada buluştuğunu kaydetti.

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ramazan ayı boyunca sürdürdükleri 'Kültür Gezileri'ne toplam 4 bin kişinin katıldığını, 10 mahallede verdikleri iftarda ise 14 bin kişinin aynı sofrada buluştuğunu kaydetti.

Başkan Akay, bu yıl İstanbul ve Edirne olmak üzere iki tarihi kentte kültür gezisi düzenlediklerini söyledi. Ramazan ayı boyunca her gün aralıksız olarak İstanbul ve Edirne'ye düzenledikleri kültür gezilerine vatandaşların büyük ilgisi dolayısıyla ilaveler yaparak vatandaşları mağdur etmediklerini belirten Başkan Akay, "Çerkezköy Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Kültür gezileri bu yıl İstanbul ve Edirne illerimize yapıldı. Gezilerin başında İstanbul'a bir otobüs Edirne'ye de bir minibüs kaldırdık. Ancak ilerleyen günlerde talepler gitgide artınca İstanbul'a iki otobüs Edirne'ye üç minibüs kaldırdık. Kültür gezilerine halkımızın ilgi göstermesi bizi çok mutlu etti" dedi.

"KÜLTÜR GEZİLERİNE TOPLAM 4 BİN KİŞİ KATILDI"

Başkan Vahap Akay, Ramazan ayı boyunca devam eden kültür gezilerine toplam 4 bin kişinin katıldığını dile getirerek, "Belediye olarak düzenlediğimiz kültür gezilerine Katkı sağlayan Metro ve Kale Seyahat Otobüs firmaları ve Kale Birlik Minibüsleri Kooperatifine de çok teşekkür ediyorum. Kültür gezilerimize katkı sağlayan bu seyahat firmalarımızın yalnız araçlarının yakıtlarını karşıladık. Başka hiçbir ücret vermedik. Onlarında bu kültür gezilerimize verdikleri destek ve katkı ayni önemli bir katkı sağlamış olmaları da vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılandı. Kültür gezileri kapsamında Edirne'ye 2 bin 600 kişi İstanbul'a 2 bin 400 kişi olmak üzere toplamda 4 bin kişi katıldı. Biz bu kadar talep olacağını hiç düşünmedik. İnşallah önümüzdeki yıl da bu gezilerimizi genişleterek eski başkentlerimizden her tarafı tarih kokan Bursa ilimizi de ilave etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"İFTARLARINDA YOĞUN İLGİ GÖRMESİNDEN MUTLU OLDUK"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak bu yıl ramazan ayında ilk kez mahalle iftarları verdiklerini ve iftar programlarının tahminlerinin üzerinde ilgi görmesi dolayısıyla mahallelerdeki verilen iftar programlarını arttırdıklarını söyledi. Başkan Akay, "Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarlarında en az 5 bin kişiye iftar vermeyi hedefledik. Ancak mahallelerde talepler artınca bazı mahallelerimizde 2 bazı mahallelerimizde 3 yerde iftar programı düzenledik. Toplamda 10 mahallemizde verdiğimiz iftarlarda 14 bin kişi iftar programlarımıza katılmış olmasından da son derece mutlu olduk. Önümüzdeki yıl mahallelerimizde daha çok kişiye iftar vermeyi hedefliyoruz. Bu yıl iftar programlarında gördüğümüz bazı aksaklıkları önümüzdeki yıl yaşanmaması ve her kez ayni ayda iftar açması için gereken yapılacak. Bu yılki iftar programında gördüğümüz ufak tefek aksaklıklar önümüzdeki yıl yaşanmayacak. Halkımızın göstermiş olduğu ilgi ve takdirlerine de layık olmayı sürdüreceğiz. Belediye olarak ilçemizin ve halkımızın sorunlarının çözümü içinde çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu konuda da halkımızın bizlere verdiği desteklere de çok teşekkür ediyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title