Haberler

Ceren Damar'ın katil zanlısının dedesi İsmail Elçi'nin yargı süreci başladı

Güncelleme:

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i (27), görevi başında öldüren ve yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hasan İsmail Hikmet'in dedesi İsmail Elçi'nin (80), tanık olarak dinlendiği duruşmadaki sözleri nedeniyle hakkında açılan dava kapsamında yargılanmasına başlandı.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i (27), görevi başında öldüren ve yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hasan İsmail Hikmet'in dedesi İsmail Elçi'nin (80), tanık olarak dinlendiği duruşmadaki sözleri nedeniyle hakkında açılan dava kapsamında yargılanmasına başlandı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi olarak görevini icra eden Ceren Damar Şenel, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019 tarihinde üniversitedeki odasında tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmüştü. "Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan yargılanan Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Hasan İsmail Hikmet'in dedesi İsmail Elçi, suçlayıcı ifadeler kullanarak Ceren Damar Şenel'e yönelik, "Keyfe keyif verir kahvenin kaynaması, eşeği baştan çıkarır sıpanın oynaması" sözlerini kullanmıştı. Dava sonrası Şenel'in babası Mustafa Damar, Elçi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yürütülen soruşturmada "ölenin hatırasına hakaret" suçlamasıyla dava açılan Elçi'nin yargılanmasına Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

"En üst sınırdan ceza verilsin"

Duruşmaya, tutuksuz sanık Elçi'nin avukatı Vahit Bıçak'ın yanı sıra Mustafa Damar, eşi Feyzan Damar ile ailenin avukatları katıldı. Duruşmada söz alan müşteki Mustafa Damar, sanığın sarf ettiği sözlerle rahmetli kızına iftira attığını, sanığın yakınları tarafından atılan bu iftira ve hakaretler nedeniyle ailecek zor günler geçirdiklerini ifade etti. Damar, şikayetçi olduklarını belirterek, sanığa topluma örnek olacak şekilde en üst sınırdan ceza verilmesini talep etti. Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi ve bazı kadın avukatlar da duruşmaya katılma talebinde bulundu. Sanık Avukatı Vahit Bıçak, davanın cinayet davası olmadığı, bu nedenle suçtan zarar gören olmadıkları için, katılma taleplerinin reddedilmesini istedi. Müvekkilinin tanık olarak dinlendiği davada yaşı itibariyle kullandığı tabirin deyim niteliğinde olduğunu, bu nedenle ceza almaması gerektiğini talep etti. Savunmaların ardından tarafların taleplerini dinleyen mahkeme, müşteki avukatlarının sanığın bir sonraki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dahil edilmesini, sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Hasan İsmail Ceren Damar Ankara 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title