Haberler

Cerattepe'de Yapılması Planlanan Madencilik Faaliyeti

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, bugün saat 07.00 itibarıyla hem oturma hem de açlık eylemine başladığını belirterek, "Bilsinler ki ben buradan kalkmayacağım. Yukarıdan araçlar inene kadar buradan bir yere gitmeye niyetim yok. Çünkü yaşanacak başka Artvin yok" dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, bugün saat 07.00 itibarıyla hem oturma hem de açlık eylemine başladığını belirterek, "Bilsinler ki ben buradan kalkmayacağım. Yukarıdan araçlar inene kadar buradan bir yere gitmeye niyetim yok. Çünkü yaşanacak başka Artvin yok" dedi.

Bayraktutan, Cerattepe bölgesine giden yolu kapatarak maden şirketi yetkilileri ve iş makinelerinin geçişine izin vermeyen gruba polisin müdahalesini protesto için Artvin Valiliği önüne gelerek oturma ve açlık eylemi başlattı.

Bayraktutan, burada yaptığı açıklamada, 20 yıllık bir mücadelenin sonunda hukuk dışı şekilde Cerattepe'ye müdahale edilmek istendiğini ileri sürerek, "Güvenlik güçleri bakımından da büyük bir takviye yapılmış Artvin'e. Giresun'dan, Rize'den, Bayburt'tan, Gümüşhane'den, sanki burası bir terör bölgesiymiş gibi bütün güvenlik güçlerini buraya çağırmışlar. Artvin halkının güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmesi, mukavemette bulunması söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

İnsanların yaşam alanlarını, hayatlarını, gelecekleri savunmakla karşı karşıya kaldıklarını savunan Bayraktutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün bunu dilim döndükçe Bakanlara anlatmaya çalıştım. Dün çaresiz kaldık. Sayın Vali Beyle de 3 defa konuştum. Vali Beye de anlatamıyorum bu olayı. Ben 5 yıldır Artvin'in milletvekili olarak Artvin'in çıkarlarını savunmaktan başka bir şey yapmadım. Gelinen noktada insanlar çaresiz kalınca Türkiye'nin ilgisini Artvin'e çekmemiz gerekiyor."

Bugün saat 07.00 itibarıyla hem oturma hem de açlık eylemine başladığını dile getiren Bayraktutan, şunları söyledi:

"Belki buraya müdahale olur, arkadaşlarımı gönderirler. Bilsinler ki ben buradan kalkmayacağım. Yukarıdan araçlar inene kadar buradan bir yere gitmeye niyetim yok. Çünkü yaşanacak başka Artvin yok. Biz buranın gerçek sahipleriyiz, kamu görevlileri değil. Ben Artvin'in milletvekiliyim. Bana ne düşüyorsa buraya bedel ödemeye geldim. Gelsin, buyursunlar, ne yapacaklarsa ilk bana yapsınlar. Bu oturma eylemi bir başkaldırıdır, Artvin'i yok etmek isteyen zihniyete karşı."

Artvin Valisi Kemal Cirit'e de seslenen Bayraktutan, "Yukarıda emir verdi, müdahale etti. Eğer bu Vali Konağının önünde, bu kitleye gaz attırma emrini verirsen ben de sana namus, şeref sözü veriyorum. Bu Artvin'de sana Valilik yaptırmam" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Bayraktutan Giresun Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title