Haberler

Ceo Club Dijital Ajanda

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Türk bankacılık sistemi dijitalleşme alanında gelişmiş diye nitelendirilen çok sayıdaki ülkeden daha iyi durumda.

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Türk bankacılık sistemi dijitalleşme alanında gelişmiş diye nitelendirilen çok sayıdaki ülkeden daha iyi durumda." dedi.

Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde "CEO Club Dijital Ajanda" düzenlendi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen "Liderlerin Dönüşüm Ajandası" başlıklı panelde konuşan Erbil, dijitalin bankacılık için yerinin çok ayrı olduğunu kaydederek, Türk bankacılık sisteminin dijitalleşme alanında gelişmiş diye nitelendirilen çok sayıdaki ülkeden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Garanti Bankası'nın ana hissedarı BBVA'nın faklı kıtalarda ve çok sayıda ülkede faaliyet gösterdiğine değinen Erbil, "BBVA grubunun şu anda dijitalleşme anlamında en ilerideki ülkesi Türkiye'dir." dedi.

Erbil, dijitalleşme sayesinde son 20 yılda bankacılığın çok kolaylaştığını kaydederek, öncesine göre çok daha fazla katma değer sağladıklarını ve sağlayacaklarını aktardı.

Halihazırda çok fazla kurumun işinin dönüp dolaşıp dataya bağlandığını dile getiren Erbil, "Bankaların en büyük önceliği data yani veri olacak. Bizler bu konuda daha neler yapabileceğimizi her geçen gün daha fazla düşünüyoruz. Yapay zeka ile ben bunu nasıl bağlarım, bu hizmeti gerçek kişi ile müşteriye hizmet veriyormuş gibi nasıl yaparım gibi teknolojilerin arayışı içerisindeyiz." diye konuştu.

Erbil, datanın esas sahibinin müşteriler olduğunu belirterek, bunu kullanırken müşteride izin almanın önemine işaret etti. Erbil, bu konuda müşterinin datasını nasıl kullanacaklarına dair izin almak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Biometrinin de kendileri için çok önemli hale gelmeye başladığını ifade eden Erbil, "Müşterimizi farklı kanallardan tanıyabilmeliyiz. Bu parmak izi mi olur, göz mü olur, ses mi olur bilmiyorum. Ama bu konudaki çalışmaları da sürdürüyoruz." dedi.

"Türkiye en gelişmiş finansal servislere sahip"

Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Özkaya Matraş, son 5 yılda tüketici tarafında ciddi şekilde mobile geçiş gerçekleştiğini belirterek, Türkiye'de son bir-iki yılda mobile doğru ciddi bir yapılanma çalışmaları gördüklerini söyledi.

Kişilerin akşam yatarken son, sabah kalktıklarında da ilk olarak telefonlarına baktığını dile getiren Matraş, "ABD'de mobilde zaman geçirme süresi 3 saatken Türkiye'de 4,5 saat. Şirketler de müşterileri ile artık mobilde buluşmaları gerektiğinin farkına vardı. Mobilden yaratılan cirolar hızla artış göstermekte." dedi.

Matraş, bu dijitalleşme sürecinde ayakta kalabilmek için hızlı değişime ayak uydurabilme, risk alabilme, doğru insan kaynağı bulabilme gibi konuların önem arz ettiğini vurguladı.

Türkiye'de dijital bankacılığın çok iyi seviyede olduğuna değinen Matraş, "Türkiye'deki finansal servisler endüstrisi, dünyadaki en gelişmiş finansal servisler endüstrisidir." dedi.

"Düşünceyi direkt yazıya çevirebilen çalışmalar yapıyoruz"

Matraş, haziran sonunda Facebook üzerinde 2 milyar, Messenger'da 1,2 milyar, Whatsapp'ta 1,2 milyar insana ulaştıklarını kaydederek, bunun çok ciddi bir penetrasyon olduğunu söyledi.

Buradaki datayı kullanarak gelecek trendleri görebildiklerini dile getiren Matraş, doğru datayı toplayıp, doğru şekilde işlemenin çok önemli olduğunu anlattı.

Matraş, yapay zeka sayesinde kullanıcıya okuyacağı makalenin veya haberin, alacağı ürünlerin önerilebildiğini belirterek, bunun daha da yaygınlaşacağını aktardı.

Facebook'un artık sadece bir iletişim platformu olmadığını dile getiren Matraş, "Mesela bankalar kredi satışlarının büyük bölümünü facebook üzerinden yapabiliyor. veya Facebook üzerinden kamyon, jeep satılabiliyor." dedi.

İletişimin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Matraş, "Bunun için konuşmak gerekiyor. Üzerinde çalıştığımız konulardan bir tanesi düşündüğümüzü direkt yazabilir miyiz. Aslında beyin dalgalarımızı okuyan, ne düşündüğümüzü tahmin edebilen ve bunları anında metne çevirebilen çalışmalar üzerindeyiz." diye konuştu.

"Yakında hiçbir şeye dokunmanıza gerek kalmayacak"

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, dijitalleşme sayesinde gelen nesnelerin interneti ile cihazların hepsinin birbiriyle konuşur hale geldiğini belirterek, dijital imkanların her yerde geliştiğini söyledi.

Şirketinin dijital dönüşüme son derece duyarlı olduğunu dile getiren Kim, öncelikle perakende alanında duyarlı olduklarını, perakende mağazalarının artık müşteriyi tanımlayabildiğini, onlara önerilerde bulunabildiğini aktardı.

Kim, "Yakında hiçbir şeye dokunmanıza gerek kalmayacak. Hareketle ya da sesle her şeyi kontrol edebileceksiniz ve son derece rahat bir yaşam sürebileceksiniz. Akıllı şehirlere doğru gidiyoruz. Yönelim her yerde bu yönde. Gelişmeler, dijitalleşmenin gerçekleşeceğini ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Djitalleşme geliyor." ifadelerini kullandı.

"İş yapış şekillerini değiştireceğiz"

Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, yeni endüstri devriminin nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi ile hayata geçtiğini belirterek, nesnelerin internetinin kalıcı olarak kişinin hayatında yer almaya, iş süreçlerini, operasyonları, endüstriyi ve hayatı dijitalleştirmeye devam ettiğini söyledi.

Vodafone olarak iki ana başlıkta şirketlerin operasyonel verimliliklerini artırırken iş süreçlerini iyileştirmeyi, kazan kazan modellerle işletmelerin dijital dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Şahin, şirketin bu alanda yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Şahin, "Vodafone Grubu, bu alanda 25 yıllık tecrübesi ve bin 300'den fazla nesnelerin internetine özel çalışanıyla, 50'yi aşkın ülkede 55 milyondan fazla nesneye hayat veriyor. Donanım, yazılım, profesyonel hizmetleri uçtan uca sunan, bunu güvenli yönetilen bağlantı hizmetiyle destekleyen Vodafone, dünyanın en büyük IoT Hizmet sağlayıcısı konumunda bulunuyor." dedi.

Nesnelerin interneti ve dijitalleşme alanındaki faaliyetlerinden bahseden Şahin, "Vodafone olarak, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş yapış şekillerini değiştirmeye, mevcut ve yeni segmentlerdeki fırsatları iş ortaklarımızla belirlemeye hızla devam edeceğiz." diye konuştu.

"Gayrimenkulde de dijitalleşme aranır hale geldi"

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karaali, dijitalleşmenin halihazırda her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de aranır hale geldiğini belirterek, özellikle ofis piyasasındaki konforun artmasıyla birlikte bu konuda aranan kriterlerin arttığını söyledi.

"Gayrimenkul sektöründe son yıllarda dijitalleşme önemli hale geldi." diyen Karaali, yapılan projelerde dijital ortamın müşterilere konfor olarak sunulmasının önemine değindi.

Karaali, gelecek 5 yılda gayrimenkul sektöründe dijitalleşmenin daha da önemli hale geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Garanti Bankası Facebook Türkiye Erbil Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title