Haberler

Cengiz Ünder, Emre Mor'dan Daha İyi Futbolcu"

"Cengiz Ünder, Emre Mor'dan daha iyi futbolcu"Altınordu Teknik Driketörü Eroğlu katıldığı panelde "Türkiye'de planlar sezonluk hatta aylık yapılıyor.

" Cengiz Ünder, Emre Mor'dan daha iyi futbolcu"

Altınordu Teknik Driketörü Eroğlu katıldığı panelde " Türkiye'de planlar sezonluk hatta aylık yapılıyor. Çağlar ile Cengiz,  bizim için uzun vadeli birer projeydi ve şimdi onlar konuşuluyor" dedi.

İZMİR, - ALTINORDU'da 5 sezondur görev yapan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nün düzenlediği, "İstikrarın antrenör gelişimi ve kulüp yapılanması üzerine etkisi" konulu panele katıldı.

1992'de mezun olduğu okulda 25 yıl sonra öğrencilerle bir araya gelen Eroğlu, Altınordu'ya Türk futbolunun kurtuluş umudu gözüyle bakıldığını söyledi. "Bu noktaya gelebilmek için 10 yıldır çalışıyoruz" diyen Hüseyin Eroğlu, "Bizimle aynı yolda yürüyebilecek 5-10 kulüp daha çıksa her şey değişecek" diye konuştu. Eroğlu, eski öğrencisi Cengiz Ünder'in, Emre Mor'dan daha iyi futbolcu olduğunu öne sürdü.

Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'in bilinçli bir plan dahilinde yetiştiğini ifade eden Hüseyin Eroğlu, "Türkiye'de planlar sezonluk hatta aylık yapılıyor. Oysa Avrupa'nın köklü kulüplerine baktığınızda bunun tam tersi bir yapılanma görürsünüz. Çağlar ile Cengiz,  bizim için uzun vadeli birer projeydi. Bulduk, yetiştirdik ve futbola armağan ettik. Burada verdiğimiz eğitimin karşılığını şimdi alıyorlar. Çağlar'ın Bundesliga'nın en iyi savunmacılarından biri olmasını gururla izliyoruz. Bana göre Emre Mor'dan çok daha iyi bir oyuncu olan Cengiz, kendisini daha da geliştirecek. ve bunu zirveye çıkarabilmesi için Çağlar gibi Avrupa'ya gitmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'de tüm antrenörlerin bir an önce A takım çalıştırmak gibi bir hedefleri olduğunun da altını çizen Teknik Direktör Eroğlu, "Zidane, bugünkü konumuna gelmeden önce Real Madrid'de 17 yaş takımını çalıştırdı. Ben, A takım düzeyine 5 yıl altyapıda görev yaptıktan sonra ve gerçekten çok çalışarak çıktım. Halen de ders çalışıyorum. Altınordu'da 5 sezonumu geride bıraktım. Yaklaşık 200 maçtır görev yapıyorum. İstikrar, Altınordu gibi projede karşılıklı önem kazanıyor. Antrenör gelişimini sürekli kılarken, kulüp yapılanmasında da farklılık yaratıyor" yorumu yaptı.

Hüseyin Eroğlu, genç antrenör adaylarından "Sürekli gelişim" felsefesi ile hareket etmelerini de isteyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaşamın her alanında iniş-çıkışlarınız olacak. Siz buna değil işinizi doğru yapmaya odaklanın. Pozitif bakmayı ilke edinin. Sorun değil çözüm odaklı olun. Şikayet etmeyin. Gelişin ve geliştirin. Sakın durmayın. Unutmayın ki, herkesin yürüdüğü yoldan giderseniz, herkesin vardığı yere varırsınız." Panelin ardından Eroğlu, Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran'a Altınordu forması hediye ederken, Özçaldıran ise katılımlarından dolayı kendisine plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Eroğlu Cengiz Ünder Altınordu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title