Haberler

Cenevre'de Dans Gösterisi

İsviçre'nin En Büyük Dans Okullarından Biri Olan "Dance Area" Cenevre Şubesinin Sezon Sonu Gösterisi Muhteşem Oldu.

Okulun resmi kayıtlı 600 öğrencisi bulunmakta olup gösterilerde 300 öğrencide görev aldı.

üç gün süre ile verdiği temsiller İsviçreli dans severleri kendilerine hayran bıraktı. 950 kişilik gösteri salonu 3 gün süre ile kapalı gişeydi. Okulda Bale, Caz, Raga, Hip- hop, Ofra, Flamengo, danslarının yanında klasik ve modern danslarda öğretiliyor. Bu okulda eğitim göre iki de Türk öğrenci var bunlardan biri 16 yaşındaki Bengi-Su Evginer diğeri de 15 yaşındaki Umay Rona, her ikisi de Hi-pop dalında eğitim aldıklarını ve gösterilerde de yer aldıklarını ifade ettiler.

Her iki öğrencimizde bu okulda 2 yıldır eğitim gördüklerini, okulda 600 öğrencinin bulunmasına rağmen herkesin kendi branşlarında ayrı olmasına rağmen her ülkeden gelen ve burada eğitim gören öğrencilerin çok iyi bir arkadaşlık içinde olduklarını, büyüklerin küçük öğrencilere samimi ve ağabeylik ablalık yaptıklaını ifade eden öğrencilerimiz, ortak olarak söyledikleri dansı çok sevdiklerini öncelikle de Hi-pop dansını daha fazla sevdiklerini kısa bir süre içinde bu dansı öğrendiklerini ve tecrübe kazandıklarını 2 yıl sonra da profesyonel Hip-hop'cu olacaklarını belirttiler.

Okulun en küçük öğrencisinin 5 yaşından itibaren başladığı da gözlenirken her branş dans içinde ikişer hoca bulunmaktadır.

Zafer ATAMER / CENEVRE / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title