Haberler

Cemil İpekçi Kokteyli Dara'da Düzenledi

Güncelleme:

Defile Gününde Güvenlik Sorunu Nedeniyle İptal Edilen Kokteyl, 2 Bin Yıllık Antik Kent Dara'da Yapıldı.

Modacı Cemil İpekçi'nin Mardin'de düzenlediği defile gününde yapmayı düşündüğü ancak güvenlik sorunu nedeniyle iptal edilen kokteyl, 2 bin yıllık antik kent Dara'da yapıldı.

Modacı Cemil İpekçi'nin Mardin'de düzenlediği defile gününde yapmayı düşündüğü ancak güvenlik sorunu nedeniyle iptal edilen kokteyl, 2 bin yıllık antik kent Dara'da yapıldı.

Mardin'de bazı STK'ların tepkisini toplayan modacı Cemil İpakçi'nin 'Bir Doğu Masalı Dört Mevsim' isimli defilesinin güvenlik nedeniyle iptal edilen kokteyli, tarihi antik kent Dara'daki açık alanda düzenlendi. Mardin'de 'Bir Doğu Masalı Dört Mevsim' isimli defilenin ardından Dara'da düzenlenen kokteylde davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Dara Agora sokağındaki kokteyle katılan mankenler, Mardin yöresel kıyafetleri içerisinde halay çeken kızların fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmedi. Dara köylüleri ise sık sık hem Cemil İpekçi, hem de mankenlere birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Agora alanında Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen el sanatları ve defilede mankenlerin giydiği elbiseler standlarda sergilendi.

Kokteyl sonunda Cemil İpekçi, defilesi için sponsor olan ve destek verenlere Cemil İpekçi Altın Nar ödüllerini verdi. Kokteylin sunuculuğunu yapan ünlü spiker Güler Kazmacı, Türkiye'nin özellikle şu an çok ihtiyacı olan barışa ve kardeşliğe hizmet eden bir çalışma yaptığı için Cemil İpekçi'ye teşekkür etti.

CEMİL İPEKÇİ NAR ÖDÜLÜ MARDİN VALİSİ DURUER'İN

Kokteylde Cemil İpekçi, defileye büyük desteği olduğu için ilk ödülü Vali Hasan Duruer'e verdi. İpekçi şöyle dedi:

"Ben de jürili üyeleri hiç sevmem. Ben dedim ki, ben bundan sonra bir ödül yapacağım. Ama tek başıma karar vereceğim. Bu sene benim gözümde, ülkemde gördüğüm en başarılı insanlara ödül vereceğim. Adını Altın Nar koyduk. Nar, biliyorsunuz berekettir. Nar hayır ve uğurdur. Altın olması da inşallah geleceğimizin altın gibi parıldaması ışıldaması için. Aslında ödüllerimizi önümüzdeki sene verilmeye başlanacaktı. Ama İlk Cemil İpekçi Altın Nar ödülünü çok sevdiğim Mardin'de bana iki yıl boyunca destek veren insanların hak ettiklerini düşünüyorum. Belki da başka kimse, hiç kimse bu kadar hak etmez."

HABER SUNUCULARINA 90-60-90 TEPKİSİ

İpekçi, ünlü spiker Güler Kazmacı'ya ödülünü verirken Kazmacı'nın Türkiye'de değeri anlaşılamayan insanlardan biri olduğunu belirterek, "Televizyon haberlerini izleyen insanların seviyesi ve kültürü daha yüksektir. Ama ne yazık ki, televizyon haberlerinde spikerlerin birikimine eğitim ve kültür seviyesine bakılmaz. Sadece 90-60-90 ölçülerine ve başka şeyleri göz önünde bulundururlar" dedi.

VALİ STK'LARLA POLEMİĞİ SÜRDÜRDÜ

Mardin Valisi Hasan Duruer ise, ödülünü alırken "Bu güzel Dara'da, antik kentte, sizinle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Benim de teşekkürlerim var. Öncelikle sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Mardin'in bu kadar reklamını yaptıklarından dolayı. İkincisi Done hanımefendiye teşekkür ediyorum. Tabii Cemil bey iki yılan beri bunun için çalıştı. Gönlünü Mardin'e verdi. Kendisi bir Mardin sevdalısı, kendisine teşekkür ediyorum. Atölyede çalışan 40 veya 50 bayana, onlara da teşekkür ediyorum. Sabahlara kadar çalıştılar. Mankenlere teşekkür ediyorum. Görselleri hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Para verilseydi bu kadar reklam yapılamazdı diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Sivil Toplum Örgütlerinden hiçbiri Cemil İpekçi'nin moda atölyesini görmeden kendisini insafsızca eleştirdiler. Buradaki etkinlik kendilerine en güzel cevap oldu" diye konuştu.

Nezir GÜNEŞ- Adnan AVUKA- MARDİN- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title