Haberler

Cemil Çiçek: "Cebizime Şeytan Koymak İsteyenler Var" (1)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Üzerinde Bazı Spekülasyonlar Yapıldığını Savundu. Çiçek, "Cebimize Şeytan Koymak İsteyenler Var. İnternet Sitelerinden veya Şuradan Buradan, Bir Sürü Fesat Kaynatanlar Var" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP üzerinde bazı spekülasyonlar yapıldığını savundu. Çiçek, "Cebimize şeytan koymak isteyenler var. İnternet sitelerinden veya şuradan buradan, bir sürü fesat kaynatanlar var" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kanal 24'te katıldığı programda, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını yanıtladı.

AKP'nin kapatılmasıyla ilgili "gazetelerden alınmış bir kısım hususlar" ile hazırlanmış bir iddianamenin olduğunu belirten Çiçek, "Doğru değildir, biz "odak haline geldi bunlar' dediğiniz değerleri savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Siyasi tarih içinde "ben merkezli" düşünülen dönemlerin olduğunu kaydeden Çiçek, "Ak Parti üzerinden bir kısım spekülasyonlar yapılıyor. Cebimize şeytan koymak isteyenler var. İnternet sitelerinden veya şuradan buradan, bir sürü fesat kaynatanlar var. Bunların hepsi, acaba Ak Parti'den bir şey yapabilir miyiz?" dedi. Bugünlerde, aynı düşüncede olanların bulunduğunu savunan Çiçek, kendisinin bu durumlar için "Iskarta sanatçılar" tanımını kullandığını dile getirdi. Çiçek, "Birisi ölse de onun hayır için ayırdığı paradan biraz da ben alsam' diye düşünenler var. Ak Parti kapatılacak, ortaya bir değer çıkacak. Bundan pay almak isteyen bir kısım insanlar var, bir kısım heyetler olabilir" diye konuştu. Çiçek, "Zaman zaman yazılar çıkar, o olur bu olur, şu şuraya geliyor, bu buraya geliyor. Cebimize şeytan koymaya çalışanlar olur. Geçmişte de oldu" değerlendirmesinde bulundu.

-"SİYASET TEK BAŞINA YAPILMAZ"-

AKP hakkında açılan kapatma davası sonuçlanıncaya kadar bu tür "fesat"ların devam edeceğini belirten Çiçek, "yapılması gerekenler" hakkında şunları söyledi:

"Hele hele bugünlerde, "Ağabey iyi ki sen varsın, sen şusun, sen busun' tarzında bizi metheden sözler geliyorsa o sözleri elimizin tersiyle itmektir. Zaten size bu türlü fitne-fesat işlerini güzel ambalajlar içinde sunarlar. Bunların hepsine elimizin tersiyle gerekli cevabı vermeliyiz. Hepimiz bir şeyiz ama birlikte bir şeyiz. Siyaset tek başına yapılacak iş değildir, birlikte yapılır. Eğer bugün bu parti varsa bu partinin başarısı varsa hepimiz bu bütünün bir parçasıyız ve hepimiz önemliyiz. O nedenle de millet de bize büyük bir tarihi sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğun gereğini doğru dürüst yapmazsak, bu fitne-fesada itibar eder, bizi biraz karıştırmak için kişiselleştirmek adına şey yaparsa, biz bunların hepsine son derece duyarlıyız ve duyarlı olmaya da devam edeceğiz."

-"ÖZAL'IN "18 TÜRK BÜYÜĞÜ' BİR DAHA İFLAH OLMADI"-

Cemil Çiçek, eski Bakan Abdüllatif Şener'in de yeni oluşumlarla adının geçtiğinin belirtilmesi üzerine, "Bu konularda konuşursam bu türlü çabalara biraz su taşımış gibi olurum. O kısımlara hiç girmek istemem" dedi.

Kendisinin Anavatan Partisi içinde siyaset yaptığı dönemden bir örnek veren Çiçek, şöyle konuştu:

"ANAP'ta yaşadığım bir tecrübeyi kısaca ifade edeyim. Rahmetli Turgut Bey, (8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal) artık cumhurbaşkanlığına adaylığı söz konusu olduğunda, partinin birliği konusunda çok hassastı, sürekli grup konuşmalarında değinirdi. Sonradan "18 Türk büyüğü' diye bir şey çıkardı. Grupta bir anket dağıttı. Ben o anketi doldurmadım. Gruptan çıktım dışarıya, gazetecilere 'Sayın Başbakan'a teşekkür ederim. Teveccüh göstermiş. Bu 18'in içinde ben de varım. Ama ben bu tür bir değerlendirme içinde değilim' mealinde bir açıklama yaptım. Sonra bu 17-18 kişi bir daha iflah olmadı. Belki rahmetli Turgut Bey'in işine yaradı ama ANAP'ın içine de böylece dinamit konmuş oldu. Sonra 18'den hiç birisi de şey olmadı, Yıldırım Akbulut başbakan oldu. Bu 18 kişinin içinde bugün bir ben varım bir de Mesut Yılmaz var. Dolayısıyla böyle dönemlerde bize çok fiyakalı laflar edenler olur. "Ağabey sen her şeye layıksın. Efendim iyi ki siz varsınız' derler. Bunları duymaktan da memnun oluruz ama bunların arkasını iyi görmek lazım. Şimdi bize hoş gelecek şey şudur. Bu milletin yüzü gülüyorsa, bu milletin işleri iyi gidiyorsa, hizmet ettiğimiz için insanlar bize dua ediyorsa, bizim beklentimiz budur, bu olmalıdır ve bizi buraya getiren de budur yoksa o fiyakalı laflar değil."

-"ENAYİLİK OLUR"-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, her dönemde "iktidarlara rampa yapıp" bu tür laflar edenler olduğunu söyledi. Çiçek, "Eğer biz bu hataya düşer de bu lafların ilk defa bize söylendiği gibi, tabiri caizse, bir enayilik içinde olursak bilelim ki iş daha baştan kaybedilmiş demektir. Onun için bunlara itibar etmeyiz" dedi. (ANKA/SÜRECEK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title