Haberler

Cemevinde Mehmetçik İçin Kurban Kesilip Dualar Edildi

Cemevinde Mehmetçik için kurban kesilip dualar edildi Şehzadeler Belediyesi Yeniköy Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezindeki Cemevinde Bektaşi vatandaşlar tarafından Afrin'e yönelik yapılan Zeytin Dalı Operasyonuna katılan Mehmetçikler için kurban kesilip hayır yemeği verildi Mehmetçiğin...

Cemevinde Mehmetçik için kurban kesilip dualar edildi

Şehzadeler Belediyesi Yeniköy Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezindeki Cemevinde Bektaşi vatandaşlar tarafından Afrin'e yönelik yapılan Zeytin Dalı Operasyonuna katılan Mehmetçikler için kurban kesilip hayır yemeği verildi

Mehmetçiğin muzaffer olması için kurban kesilen etkinlikte Bektaşi babaları ve müftü birlikte dua yaptırdı

Törende bir konuşma yapan Yeniköy Hacı Bektaş-ı Veli Dernek Başkanı ve Yeniköy Mahalle Muhtarı Levent Bolut duygusal anlar yaşadı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik: "Alevisiyle Sünnisiyle, doğulusuyla batılısıyla, AK Partilisiyle, MHP'lisiyle, CHP'lisiyle hep birlikte amin diyeceğiz. Hepimizin yürekleri Mehmetçik için atacak. En önemli husus da budur"

MANİSA - Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonuna destek vermek için Yeniköy Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından kurban kesilerek hayır yemeği verildi. Törende Bektaşi babaları ve İl Müftüsü Mehmetçik için birlikte dua yaptırırken, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Alevisiyle Sünnisiyle, doğulusuyla batılısıyla, AK Partilisiyle, MHP'lisiyle, CHP'lisiyle hep birlikte amin diyeceğiz. Hepimizin yürekleri Mehmetçik için atacak. En önemli husus da budur" dedi.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Yeniköy'de Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından Afrin Operasyonuna destek vermek için hayır yemeği verildi. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Cemevi bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Vatan için canımızı gözümüzü kırpmadan vereceğimizi dost düşman bütün dünya bilir"

Törenin açılışını yapan Dernek Başkanı ve Yeniköy Mahalle Muhtarı Levent Bolut konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Bolut, "Devletimizin aldığı karar ile askerimizin sınır ötesinde vatanımızın birliğine ve bütünlüğüne kasteden düşmanları yok etme amacıyla yapmış olduğu operasyonda canı pahasına savaşan, bugün bizlerin huzur içerisinde yaşamasını sağlayan kınalı kuzularımıza dualarımızla destek olmak amacıyla bir araya geldik. Cenab-ı Allah hepsinin yardımcısı olsun. Türk milletinde vatan sevgisinde en üst seviyededir. Bu sebeple vatan için canımızı gözümüzü kırpmadan vereceğimizi dost düşman bütün dünya bilir. Pirimiz Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım.' Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Türk milleti bir olduğu müddetçe Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde olduğu gibi yedi düvelle çarpışmış ve böyle bir orduyla bu ülkeyi kurmuştur. Bugün ve yarın da Türk Silahlı Kuvvetleri bu ülkenin gözbebeğidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Alevisiyle Sünnisiyle, AK Partilisiyle, MHP'lisiyle, CHP'lisiyle hep birlikte amin diyeceğiz"

Afrin'e yönelik yapılan operasyonda tüm ülkenin tek yürek olduğunu ve Mehmetçik için attığını kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de şunları söyledi: "Küresel emperyalist güçler ülkemizin güneyinde bir terör koridoru oluşturarak terör belasıyla bizi uğraştırmak ve kutlu yürüyüşümüzden engellemek istiyorlar. O yüzden de kahraman Mehmetçiğimiz terör yuvalarını, teröristlerin ve destekçilerinin adeta başlarına yıkıyor. Biz sulh içerisinde yaşamak istiyoruz. Bize saldırmayın dedikçe her türlü aşağılık terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin inlerini başlarına yıkıyoruz. Bugün de Yeniköy Mahallemizde bir hayır düzenliyoruz ve dua edeceğiz. Bununla birlikte bir olduğumuzu ortaya koyuyoruz, beraberliğimizi ortaya koyuyoruz. Kardeşliğimizi dosta, düşmana gösteriyoruz. Bu ülkeyi kimsenin bölemeyeceğini, yıkamayacağını, dostlar bilsin sevinsin, düşmanlar da bilip kahrı perişan olsun istiyoruz. Şuanda bir Cemevindeyiz. Türkiye'nin birçok yerinde, bugüne kadar birçok camisinde hayırlar yapıldı, Fetih sureleri okundu, dualar edildi. Sırf camilerde değil cemevlerinde de dualar yapılıyor. Bugün burada cemevinde kurbanlarımızı keseceğiz, Bektaşi babamız duamızı edecek. Alevisiyle Sünnisiyle, doğulusuyla batılısıyla, AK Partilisiyle, MHP'lisiyle, CHP'lisiyle hep birlikte amin diyeceğiz. Hepimizin yürekleri Mehmetçik için atacak. En önemli husus da budur. İyi ki varsınız, Allah birliğimizi daim etsin."

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından Bektaşi Babaları Sebahattin Kurtoğlu ve Arslan Turhan ile Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın yaptırdığı duada Türk Ordusunun muzaffer olması için eller semaya açılarak birliktelik ve beraberlik mesajları verildi. Duanın ardından Kurban kesimi yapılarak konuklara yemek hayrında bulunuldu.

Cemevinde yapılan hayır yemeği ve dua programına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri ve mahalledeki Bektaşi vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şehzadeler Belediyesi Hacı Bektaş Yeniköy Afrin Genel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title