Haberler

Çematem'in 4. Merkezi İzmir'de Açıldı

Türkiye'nin dördüncü Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açıldı.

Türkiye'nin dördüncü Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açıldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesindeki merkezde madde kullanan 18 yaş altı gençlere yönelik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri verilmeye başlanacağı belirtildi.

Türkiye'de yatarak uyuşturucu bağımlılığı tedavisi görenlerin sayısının  2004'te 1417 olduğunu, 2013'te ise bu sayının 11 binin üzerine çıkarak  9 yılda 10 kat arttığını belirten İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "18 yaş altı vatandaşlarımızın hizmet almasına yönelik bu merkezimizin kurulma sürecinde  katkı veren tüm kurumlara teşekkür ederim" dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ise çocukların hem madde bağımlılığından uzak kalmasını sağlamaya hem de her şeye rağmen madde bağımlılığının tuzağına düşen gençleri tedavi ve rehabilite ederek topluma kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Türkiye'de erişkinlerin tedavisinin yapıldığı AMATEM'in çocuklar yetersiz olduğunu, bu nedenle ÇEMATEMlerin sayısının çoğaltılması için çalışıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Tepecik Türkiye İzmir Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title