Haberler

Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami'nin Temeli Atıldı

Manavgat ilçesinde yapılacak Cemaleddin-i Seydi Hazretleri'nin cami ve türbesinin temeli atıldı.

Manavgat ilçesinde yapılacak Cemaleddin-i Seydi Hazretleri'nin cami ve türbesinin temeli atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber'in Ehl-i Beyt'inden ve Horasan erenlerinden Seyyid Cemaleddin Hazretlerinin mezarının bulunduğu yere yapılacak türbe ve külliye caminin sadece Manavgat değil, Türkiye ve İslam dünyası için de büyük önemi olduğunu söyledi.

Manevi değeri büyük insanların hatıratına ve mirasına sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Türel, şöyle devam etti:

"Seyyid Cemalleddin Hazretleri bu güzel topraklara gelerek vakıf kurmuştur. Burada ilim irfan faaliyetlerinin yanında halka hizmet etmiş, dertlere deva olmuştur ve burada hakka yürümüştür. Ardından büyük bir miras bırakmıştır. Çok şükür şimdi çok kıymetli dostlarımız, büyüklerimiz, vakfımız önemli bir girişimde bulunmuşlar, müftülüğümüzün de desteği ile bu mirasa sahip çıkılıyor. Bu külliye yapıldığında Antalya ve Manavgat'a hem maddi hemde manevi büyük katkıları olacaktır."

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de bu günlerde manevi şahsiyetlerin bıraktığı mirasa daha çok sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Cemaleddin-i Seydi Vakfı Başkanı Nasuh Boztepe de hayırseverlerin destekleri ile Türkiye'nin manevi kültür mirasımıza yeni bir eserin kazandırılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yapılacak cami ve türbenin temeli atıldı.

Programa, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Bursa Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, İl Müftüsü Osman Artan, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Manavgat Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title