Haberler

Çeltik Hasadı Devam Ediyor

Türkiye'nin pirinç ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Edirne'de hasat devam ediyor.

Türkiye'nin pirinç ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Edirne'de hasat devam ediyor.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, bu yıl diğer ürünlerdeki bereketin çeltiğe de yansımasını umut ettiklerini söyledi.

Edirne çiftçisinin iyi bir üretim yılı geçirdiğini ifade eden Yorulmaz, "Çeltik hasadı başladı. Tüm üreticilerimize bereketli bir hasat diliyorum. İnşallah istediğimiz verimi alırız. Bu yıl buğday ve ayçiçeğinde Edirne'de güzel verimler alındı umarım çeltikte de aynı şekilde olur. Bu yıl özellikle Marmara bölgesindeki barajlardaki su azlığından dolayı ekim alanları azaldı. Hava sıcaklıkları da çeltiği biraz etkiledi. Ancak tüm bu olumsuz koşullara rağmen iyi bir dönem geçeği kanaatindeyim. Fiyatın da 2 liranın altında olmaması gerekir. Üreticimiz alın terinin karşılığını almalı" dedi.

Çeltik hasadının başladığı ilk yerlerden biri olan merkeze bağlı Üyüklütatar köyünde üreticiler bereketli bir hasat dönemine girdiklerini belirtti.

Üretici Özcan Çetin, dönüm başına ortalama 700 kilogram verim aldıklarını söyledi.

Yüksek verim ve kalitenin yüzlerini güldürdüğünü belirten Çetin, "Mayıs ayıyla birlikte ekimini yaptığımız çeltiğin hasadına hayırlısıyla başladık. Güzel bir hasat geçirmeyi umuyoruz. Son haftalarda etkili olan aşırı sıcaklar rekolteyi biraz etkiledi. Ancak yine de bereket versin diyoruz. Fiyattaki beklentimiz ise 2 liranın altında olmaması. Çünkü çeltik tarımı çok zahmetli ve yüksek maliyetli bir iş. Biz Edirneli üreticiler olarak Türkiye'nin en kaliteli pirincini yetiştiriyoruz. Türkiye'nin birçok yerinden tüccarlar gelip bizden çeltik alıyor." diye konuştu.

Üretici Hakan Bilge de Edirne'de kaliteli pirinç yetiştirildiğini vurgulayarak, "Edirneli üreticiler son teknolojik ekipmanları kullanıyor. Türkiye'nin pirinç ihtiyacının yarısını karşılıyoruz. Dünya standartları üzerinde üretim yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yerli pirince destek olmaları. Bereketli bir hasada başladık. Hayırlısı olsun" dedi.

Çeltik hasadının hava koşullarına göre 1 ay daha devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title