Haberler

Çelikhan-adıyaman Karayolu Bir Hafta Sonra Ulaşıma Açıldı

Kar Sebebiyle Bir Haftadan Beri Kapalı Olan Adıyaman-çelikhan Karayolunun Açılmasıyla Birlikte Vali Halil Işık ve Gazeteci Savaş Ay Çelikhan İlçesini Ziyaret Etti.

Kar sebebiyle bir haftadan beri kapalı olan Adıyaman-Çelikhan karayolunun açılmasıyla birlikte Vali Halil Işık ve gazeteci Savaş Ay Çelikhan ilçesini ziyaret etti.

A Takımı programının yapımcısı gazeteci Savaş Ay, Vali Halil Işık ile birlikte yolları açılan Çelikhan ilçesine giderek vatandaşlarla sohbet etti ve Çat Barajı'nı inceledi. Vali Halil Işık'ın ziyaretinde Çelikhan Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Pınarbaşı Belde Belediye Başkanı Mahmut Alan ve daire müdürleri hazır bulundu. Adıyaman-Çelikhan karayolunun ulaşıma geç açılması gündeme gelince Vali Halil Işık, yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların sıkıntı çektiğini fakat ekiplerin

sürekli çalıştıklarını ifade etti. Işık, "Çelikhan ilçesinde kış çok sert geçti. Karayolları ekipleri yolların açılması için sürekli çalıştı. Açtıkları yerlerde tipi ve çığ düşmesinden dolayı oldukça zorluk çektiler. Adıyaman-Çelikhan yolunun geç açılmasının sebebi de budur. Yolların kapalı olmasından dolayı hastalanan 10 acil hastamız vardı. Bunların 2 tanesini helikopterle, 4 tanesini TEDAŞ'a ait kar arabasıyla hastanelere ulaştırdık. Ekiplerimiz durmadan çalıştı" dedi.

A Takımı programının yapımcısı Savaş Ay ise bölgede program yapmak için bulunduğunu, Çat Barajı'ndaki yüzen adacıkları görmek istediğini fakat kar yağışından dolayı göremediğini belirterek yaz mevsiminde yeniden geleceğini söyledi. Daha sonra çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet ederek köy yollarında incelemelerde bulunan heyete Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yemek ikram edildi.

(KA-MEF-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title