Haberler

Çelik'ten, Halepçe Katliamının 27'inci Yıl Dönümü Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin milletvekili aday adayı Süleyman Çelik, 16 Mart 1988’de işlenen Halepçe katliamının atom bombası ile bombalanan Hiroşima ve Nagazaki gibi tarihe kara bir sayfa olarak geçtiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin milletvekili aday adayı Süleyman Çelik, 16 Mart 1988'de işlenen Halepçe katliamının atom bombası ile bombalanan Hiroşima ve Nagazaki gibi tarihe kara bir sayfa olarak geçtiğini söyledi.

Dünyanın en büyük insanlık trajedilerinden biri olarak kabul edilen Halepçe katliamının üzerinden 27 yıl geçti. Saddam Hüseyin'in emriyle Irak ordusuna ait uçakların, 16 Mart 1988'de kimyasal gaz bombaları attığı Halepçe'de çoğu kadın ve çocuk 5 bin kişi hayatını kaybetmiş, 7 bini aşkın kişi yaralanmıştı.

Mardin'in önde gelen kanaat önderlerinden ve AK Parti Mardin Milletvekili aday adayı Süleyman Çelik, Halepçe katliamının yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Halepçe katliamını tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirten Çelik, "Mazlum Kürt halkı, tarihte örneğine az rastlanır bir yöntemle katledilmişlerdir. ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki kentlerine yaşattığı soykırım ve insanlık dışı katliamın bir benzerini de batılı emperyalist güçlerin yerli piyonu zalim Saddam, Halepçe halkına uygulamıştır" dedi.

Halepçe katliamının dünya insan hakları savunucuları tarafından görmezden gelindiğini kaydeden Çelik, "İnsan hakları savunucusu kesilen başta Avrupa devletleri olmak üzere İngiltere, Rusya, Amerika ve Çin gibi dünya devletleri yapılan bu katliama her zaman olduğu gibi sessiz kalmış ve görmemezlikten gelmişlerdir" diye konuştu.

Halepçe katliamının yıl dönümü vesilesi ile Ortadoğu'da ve tüm Dünya'da katledilen mazlumları rahmetle andıklarını dile getiren Çelik, komşu ülkemiz Suriye başta olmak üzere diğer yerlerde devam kavganın son bulmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Nagazaki Ak Parti Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title