Haberler

Çelik: "Sosyal Millet Kavramı, Sosyal Devlet Kavramının Önünde"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sosyal Devlet Anlayışının, Devletin Olmazsa Olmaz Vasıflarından Biri Olduğunu Belirterek, "Bir Devlet Adamı Olarak Şunu İfade Edeyim Ki; Sosyal Millet Kavramı, Sosyal Devlet Kavramının Önündedir" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sosyal devlet anlayışının, devletin olmazsa olmaz vasıflarından biri olduğunu belirterek, ''Bir devlet adamı olarak şunu ifade edeyim ki; sosyal millet kavramı, sosyal devlet kavramının önündedir'' dedi.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü memleketi Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sosyal devlet anlayışının devletin olmazsa olmaz vasıflarından biri olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

''Anayasamızda devletimizin ilkeleri ifade edilirken, (Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir) denir. Sosyal devlet, devletimizin olmazsa olmaz vasıflarından biridir. Ama bir devlet adamı olarak şunu itiraf edeyim ki; sosyal millet kavramı, sosyal devlet kavramının çok daha önündedir. Eğer bu özelliğimiz, bu güzelliğimiz olmasaydı, 2 binli yıllarda yaşadığımız ekonomik krizde Arjantin'den çok daha beter duruma gelirdik, ama özellikle gerek hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız, gerekse fonlardan vatandaşlarımıza aktarılan kaynaklarla bu meseleler bize yakışan olgunlukla çözüldü.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title