Haberler

Çelik: ''Öğrencilerimizin Yüzde 90'ı İnternet İle Tanışmıştır''

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''öğrenci mevcudumuzun yüzde 90'ı internet ile tanışmıştır'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''öğrenci mevcudumuzun yüzde 90'ı internet ile tanışmıştır'' dedi.

Bakan Çelik, Bulancak ilçesi Yalıköy İlköğretim Okulu Bilgisayar Teknoloji Sınıfı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, her okulda birer bilgisayar teknoloji sınıfı olması için 8 ve üstü dersliği olan okullarda araştırma yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Kaç bilgisayara ihtiyaç olduğunu araştırdık. Ortaya 406 bin rakamı çıktı. Geçen yıl bunun 86 binini kaynaklarımızla temin ettik. Kalan 320 binin 120 binini yine bütçe imkanlarımızla karşıladık. Geriye kalan kısmını ise işadamlarından temin etmeye çalıştık. İftiharla söylüyorum, bu süreç başarı ile tamamlanmıştır.''

Bakan Çelik, 2004 yılında, bütün okullara geniş bant internet bağlantısı yapacaklarını söylediklerinde bazılarının güldüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

''Ama şu an bu konuda yüzde 90'lara ulaştık. Öğrenci mevcudumuzun yüzde 90'nı internet ile tanışmıştır. Dağlara, mezralara internet bağlantısı götüremedik. Bu konuda Yozgat'ı pilot bölge seçerek yeni bir çalışma başlattık. Bir firma ile kablosuz bir sistem üzerinden internet çalışması yapıyoruz. Bu sonuçlanırsa Türkiye'nin dağına, bağına, bahçesine bile internet götürme imkanımız olacak.

Buna bir alternatif daha çıktı. Geçenlerde Güney Koreliler bize gelerek, 'elektrik kabloları üzerinden internet götürelim' dediler. Bu henüz yeni bir teknoloji, beni çok heyecanlandırdı. Önümüzdeki haftalarda onlarla görüşeceğim. Güney Koreliler, nereye elektrik gidiyorsa oraya internet götürüyorlar.

Bu şu demektir: Eğitimde fırsat eşitliği açısından dünyanın en büyük 10 milyar sayfalık kütüphanesinin okullara girmesi demektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title