Haberler

Çelik: "Liselerde Çince Okutma Hazırlığındayız"

Asya Eğitim Forumu Yıllık Konferansına katılmak için Pekin'de bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de pilot uygulama olarak bazı liselerde Çince okutulacağını belirterek, bunun müfredatının hazırlandığını kaydetti.

Çelik, konferansı izleyen Türk gazetecilere verdiği demeçte, Çin'in sadece siyasi değil, ekonomik devlerden biri olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin bu ülkeyle eğitim alanında detaylı ilişkilere sahip olmadığı değerlendirmesini yaptı.

Bakan Çelik, Çin'de bir kısmı devlet bursuyla, bir kısmı kendi imkanıyla gelen 15-20 kadar Türk öğrenci bulunduğunu, Türkiye'de de çok az sayıda Çinli öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

"Çince'yi çok iyi bilen uzmanlarımız olması gerekiyor" diyen Çelik, 1000 Öğrenci Projesi çerçevesinde Çin'e de öğrenci göndermek istediklerini ve 609 kazanan öğrenci arasında Çin'i tercih eden ve akseptans alan üç öğrenci bulunduğunu anlattı.

1000 Öğrenci Projesinin 5 yıl süreceğini hatırlatan Çelik, Çin'de lisansüstü eğitim almış en az 15-20 uzmanın olmasının hem Türkiye-Çin ilişkileri açısından, hem de dünyanın yükselen bu yeni devini daha yakından tanıma açısından son derece faydalı olacağı görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title