Haberler

Çelik: "İslam Coğrafyasının Başı Yok. Bundan Dolayı Büyük Acılar Yaşanıyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : GAP SUKAY Tesisleri'nin açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açılışa gelişi Bakan Çelik'ten detaylar Bakan Çelik'in konuşması Sporcuların gösterisi GAP SUKAY Tesisleri'nin açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "HDP'lilere de sesleniyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

GAP SUKAY Tesisleri'nin açılışı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açılışa gelişi

Bakan Çelik'ten detaylar

Bakan Çelik'in konuşması

Sporcuların gösterisi GAP SUKAY Tesisleri'nin açılışı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

"HDP'lilere de sesleniyorum. Ey oraya gönül vermiş kardeşler, siz sesinizi yükselteceksiniz. Olan biten Şanlıurfalı'nın aleyhine. Korkunun ecele faydası yok. Kimden korkuyorsunuz. Dağdan korkuyorlarmış. Nasıl milletvekiliymiş ya, dağdan, ovadan, bayırdan kork. Böyle milletvekilliği olur mu? Madem bu millet seni seçti, Meclis'e gönderdi, bu bölge için doğru, hak ve hakikat neyse onu savunmak durumundasın

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, HDP milletvekillerini eleştirerek, "HDP'lilere de sesleniyorum. Ey oraya gönül vermiş kardeşler, siz sesinizi yükselteceksiniz. Olan biten Şanlıurfalı'nın aleyhine. Korkunun ecele faydası yok. Kimden korkuyorsunuz. Dağdan korkuyorlarmış. Nasıl milletvekiliymiş ya, dağdan, ovadan, bayırdan kork. Böyle milletvekilliği olur mu? Madem bu millet seni seçti, Meclis'e gönderdi, bu bölge için doğru, hak ve hakikat neyse onu savunmak durumundasın." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki GAP SUKAY Tesisleri'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölgeye çok önemli bir su sporları merkezi kazandırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ramazan Bayramı olmasına rağmen İslam ülkelerinde kan ve gözyaşının durmadığını dile getiren Çelik, "Şanlıurfalılar olarak gönlümüz bayram olsun istiyoruz ama ne acı ki kan durmuyor, çocuklar gülmüyor. Kanlar akıyor ve çocuklar, maalesef ya denizlerde boğuluyor ya da bombalar karşısında hayatlarını kaybediyor. İslam coğrafyasının hali ortada. Avrupa Birliği diye ifade edilen Avrupa'nın başı var. Amerika'nın da başı var, Asya'ya geliyorsunuz onun da başı var ama ne acıdır ki bu çatışmaların ve terör olaylarının yoğun yaşandığı, acımasızlığın yoğun yaşandığı coğrafya İslam coğrafyasıdır. İslam coğrafyasının başı yok. Bundan dolayı büyük acılar yaşanıyor. Yaşanan bu acıların bir doğum sancısı olduğu inancındayız, inşallah bu doğum gerçekleşecek. İslam alemindeki bu başıboşluk ortadan kalkacak. Büyük bir boşluk ortadan kalkınca da doldurulunca da inanıyorum ki üzüntü, keder değil vatandaşlarımız mutluluk içinde yaşamını sürdürecek." diye konuştu.

Sömürgeci ülkelerin "böl, parçala ve dağıt" politikasıyla hareket ettiğini anlatan Çelik, amaçlarının bölgenin zengin kaynaklarından bölge halkının yararlanmasını engellemek olduğunu belirtti.

Çelik, İslam ülkelerinde yaşanan problemler konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini dile getirerek, "İslam coğrafyasında Suriye'sinden Irak'ına, Mısır'ına kadar diğer bütün ülkelere bakıldığı zaman Türkiye'ye yaşatılmak istenen terör olayları da dahil bunların ortak amacı 'İslam ülkelerinin kaynaklarını İslam ülkeleri kullanmasın, bunları sömürmeye devam edelim' anlayışı hakim. Bu kaynakların kontrol edilmesi, bu coğrafyadaki insanlarca yerli yerinde kullanılması için, yani sömürünün bitmesi için başımızı mutlaka elimizin arasına alıp, bu bayram vesilesiyle düşünmemiz gerekiyor. Bu coğrafyalarda yaşayan insanların farklı problemlerle yaşamasına son vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Rahatsız olsalar da Şanlıurfa için çalışacağız"

Güneydoğu'da terör olaylarının yaklaşık 1,5 yıldır sürdüğünü kaydeden Çelik, olayların bölgeyi özellikle son iki yılda geride bıraktığını söyledi.

"Bölge terör tehdidi olmasaydı bir basamak yukarıda olacaktı" diyen Çelik, şöyle konuştu:

"Terör, bölgede turizmin gelişmesine, ticaretin gelişmesine, kalkınmanın gelişmesine mani oldu. Halen bölgenin ve milletin önüne engel koymaya devam ediyorlar. Hep beraber dayanışma içerisinde olacağız. HDP'lilere de sesleniyorum. Ey oraya gönül vermiş kardeşler, siz sesinizi yükselteceksiniz. Olan biten Şanlıurfalı'nın aleyhine. Korkunun ecele faydası yok. Kimden korkuyorsunuz. Dağdan korkuyorlarmış. Nasıl milletvekiliymiş ya, dağdan, ovadan, bayırdan kork. Böyle milletvekilliği olur mu? Madem bu millet seni seçti, Meclis'e gönderdi, bu bölge için doğru, hak ve hakikat neyse onu savunmak durumundasın. O ise bu açılışlardır, doğrusu tesis kazandıracaksın, işsize iş kazandıracaksın, çaresize derman olacaksın, milletvekilliği bu. Eğer bunlar için sesinizi yükseltemeyecekseniz niye seçildiniz o zaman? Memleketin bu güzel bölgesinin geri gidişi noktasında çabalayanlara destek veriyorsunuz. Şanlıurfa'daki kardeşlerime sesleniyorum. Bu gidişat, gidişat değil, yapılmak istenenler doğru değil. Şanlıurfa'nın istikametiyle uğraşmayın. Şanlıurfa, kalkınmayı hedef haline getirmiş. Bölgedeki insanlar çok sıkıntı çekti. Bırakın bölge gelişsin, sanayi, turizm, istihdam gelişsin. Rahatsız olsalar da olmasalar da Şanlıurfa'nın daha yukarı çıkması için çalışmaya devam edeceğiz."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de bölgeye çok önemli bir hizmeti daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tesiste her türlü su sporlarının yapılabileceğini anlatan Çiftçi, heyecan ve adrenalini seven gençleri tesise beklediklerini kaydetti.

Bünyesinde 35 bin metrekarelik 1,5 metre derinliğinde gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik ada bulunan GAP SUKAY'da, su üstü kayak ve su sporları yapılabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Faruk Çelik Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ATMA DİN KARDEŞİYİZ:

DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLAYI BİLİYORUM, AMA SADECE ŞU SORUMA AÇIKLIK GETİRİN. DİYELİM Kİ İSLAM ÜLKELERİNİN BAŞINA BİR ZATI HALİFE YAPTIK VE ARTIK BAŞ OLUŞTU. ABD VEYA İSRAİL MÜSLÜMANLARA SALDIRDI. BU BAŞIN İSLAM ORDUSUNU TOPLAYIP MÜDAHALE ETMESİ VE SALDIRILAN MÜSLÜMANLARI KURTARMASI LAZIM. BUNU YAPABİLECEK KAABLİYETE VE SAVAŞ DONANIMINA SAHİP HANGİ MÜSLÜMAN ÜLKE VEYA ÜLKELER VAR? BENCE YOK. O ZAMAN ATMANIN DA ALEMİ YOK

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title