Haberler

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül Kayseri'ye Geldi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Cengiz Gül ve beraberindeki diğer sendika görevlileri, Kayseri'ye geldi.3 günlük Kayseri programı kapsamında Kayseri'deki işveren ve çalışanlarla görüşeceklerini,...

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Cengiz Gül ve beraberindeki diğer sendika görevlileri, Kayseri'ye geldi. 3 günlük Kayseri programı kapsamında Kayseri'deki işveren ve çalışanlarla görüşeceklerini, sorunların çözümü hakkında çalışmalar yapacaklarını dile getiren Gül, "Kayseri'de hızlı sanayileşmenin yanı sıra sorunlarda hızla büyümektedir. Bu sorunların özümü doğrultusunda Kayseri'ye geldik. Kayseri sanayi alanında hızla büyüyen bir şehir, daha da büyütmeden buradan gitmeyeceğiz" dedi.

Çelik-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nde yapılan toplantıya, Çelik-İl Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Cengiz Gül, Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, diğer sendika görevlileri, üyeler ve sendikaya bağlı işçi, ve işverenler katıldı.

Toplantıda konuşan Çelik - İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şehrinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızla soyisim benzerliğinin yanı sıra gönül benzerliğimiz de var. Kayseri, Türkiye'nin özel bir yeri. Kayseri'de yaşamanın ne kadar şans verici olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Kayseri sanayisinin çok hızlı bir şekilde geliştiğini dile getiren Gül, "Çalışma hayatımız çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Kayseri'de hızla sanayileşen bir şehir. Kayserililerin zekasıyla ticarete olan tutkunluğu sayesinde sanayi ve ticarette hızla gelişiyor. Endüstriyel ilişkilerde bizler sendika olarak, işçi-işveren ilişkisin sosyal payda olarak görüyoruz. İşçiyle işveren arasında doğru orantılı büyüme olmalıdır. Bu gayretler karşılıklı olursa büyürüz. Çelik-İş olarak biz buna gayret ediyoruz. İşvenler üzerinde görevlerimiz olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"SENDİKA OLARAK TAŞERONLAŞMANIN ÖNÜNDEYİZ"

Taşeronlaşmanın Türkiye'nin her yerinde sorun teşkil ettiğini söyleyen Gül, "Taşeronlaşma Türkiye'nin büyük bir bölümünde var. Bu sorun Kayseri'de de büyümekte. Endüstriyel alanda bu büyümeye paralel olarak sıkıntılarda doğuyor. Ama işverenler sıkıntılarını artık söylüyorlar. Taşeronlaşmanın önünde duruyorlar. İşyerleri taşeronlaşmanın önünde durmaya başladı. Markalaşmak isteyen işyerlerinde taşeronlaşma da beraberinde geldi. Taşeronlaşma sorunu sadece işçiyi değil işvereni de ilgilendiriyor. Bizim sendika olarak en büyük idealimiz taşeronlaşmaya karşı olmak" şeklinde konuştu.

"KAYSERİ'DE SORULMADIK İŞYERİ, İŞÇİ KALMAYACAK"

Kayseri'ye işçi ve işverenlerle yakından ilgilenmek için geldiklerini belirten Gül, "Kayseri'de sorulmadık işyeri, görüşülmedik işçi kalmayacak. Kayseri'deki Çelik-İş Sendikası örgütlenmesi, Kayseri'de ne kadar büyüdüğümüzü gösteriyor. Bu büyümeyi görünce başkanlarımıza büyük iş düştüğünün görüyoruz. Türkiye'de her olayı takip eden bir konfederasyon ve sendikayız" diye konuştu.

"MISIR'DA YAŞANAN ZULÜM, BATININ KURALLARINI KOYDUĞU, TOPLUM MÜHENDİSLERİNİN OYUNUDUR"

Ortadoğu'da yaşanan karışıklık ve zulmede dikkat çeken Gül, "Ortadoğu yoğun bir karmaşayla başladı. Batının kurlarını koyduğu, toplum mühendisliğinin sonucu Arap baharı başladı. Bunu hepimiz bir değişim olarak gördük ama Ortadoğu'yu şekillendirmek isteyen toplum mühendisliği oyunuydu. Bu bir baharsa Mısır halkının demokratik tercihlerine de saygı duyulmalıydı. Arap baharını kışa çevirdiler. Libya'yla başlayan, Tunus ve Mısır'la devam eden, Batının toplum yaratma mücadelesi sonuçlarını gösterdi. mısır'ın şu anki durumuna baktığımızda bu bir bahar değil kıştır. Bizler Mısır'da yapılan zulmü kınıyoruz. Dünyada bir yalnızlaşma olacaksa, bu haktan ve haklıdan yana olmalıdır. Türk insanı da Ortadoğu'daki kanın durdurulmasına yönelik çalışmalar yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sendika olarak nitelik anlamında ileride olduklarını da söyleyen Ali Cengiz Gül, bu niteliği niceliğe de dönüştürerek, defosuz bir sendika olarak ilerleyeceklerini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Gül Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title