Haberler

Çelik: "İrtica Varsa Karşısındaki Güç İktidardır"

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik,"eğer Türkiye'de Bir Geriye Gidiş Varsa, Eğer Türkiye'de İrtica Varsa Bunun Karşısındaki Birinci Gücün de Türkiye Cumhuriyeti İktidarı Olduğunu Herkesin Bilmesini İsterim" Dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik,''Eğer Türkiye'de bir geriye gidiş varsa, eğer Türkiye'de irtica varsa bunun karşısındaki birinci gücün de Türkiye Cumhuriyeti iktidarı olduğunu herkesin bilmesini isterim'' dedi.

Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ''irticai tehdit kaygı verici boyutta'' şeklindeki sözlerini hatırlaması üzerine, söz konusu konuşmayı henüz incelemediğini söyledi. Ancak, bugün bazı gazetecilerin kendisine soru yöneltirken, ''vatandaşların, özellikle din eğitimi açısından farklı kesimlerin kucağına atıldığı'' şeklinde ifadeler kullandıklarını kaydeden Çelik, bunlara yanıt vermek istediğin bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de din eğitiminin önündeki engelleri kaldırmamız gerekir. İnsanları çatı aralarından, bodrumlardan illegal yerlerde eğitim almaktan kurtarmadığınız sürece daha çok konuşuruz. Bunun yolu da din eğitimin devletin gözetimi ve denetiminde, ebeveynin talebi doğrultusunda sağlıklı bir şekilde verilmesidir. Bu konuda kısıtlamalar olduğu sürece tartışmalar da devam edecektir.

Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'geriye gitmesin' diye AK Parti iktidarının, dünya ile bütünleşme konusunda AB süreci ile ilgili attığı adımları bütün dünya bilmektedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title