Haberler

Çelik: 'Gündemde Asgari Ücret Yok'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur ve İşçi Emeklilerinin Enflasyon Farkı ve Maaşlarıyla İlgili Bugün Bir Değerlendirme Yapacaklarını, Ancak Asgari Ücretle İlgili Bir Durumun Şu Anda Gündemlerinde Olmadığını Bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur ve işçi emeklilerinin enflasyon farkı ve maaşlarıyla ilgili bugün bir değerlendirme yapacaklarını, ancak asgari ücretle ilgili bir durumun şu anda gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Bakan Çelik, asgari ücrete yılın ilk yarısında yapılan yüzde 4'lük zamma karşın aynı dönemde TÜFE'nin yüzde 6 olarak açıklanmasının ardından asgari ücrete yönelik yeni bir değerlendirmenin söz konusu olup olmayacağına yönelik sorusu üzerine, ''Memur ve işçi emeklilerinin enflasyon farkı ve maaşlarıyla ilgili bugün bir değerlendirme yapacağız ama asgari ücretle ilgili bir durum şu anda gündemimizde yok'' dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı gün ve saatinin belli olduğunu ve konuyla ilgili olarak işçi, işveren ve hükümet temsilcileri olarak bir araya geldiklerini anlatan Çelik, yapılan çalışma sonunda asgari ücretin 2 kademeli olarak belirlendiğini anımsattı.

Çelik, ''İşçi ve memur emekli zamlarıyla asgari ücreti karıştırmamak gerekiyor. Onlarla ilgili Bütçe Kanunu'nda yer alan hükümler var ama asgari ücretle ilgili böyle bir durum söz konusu değil. Bunu, ilgili sivil örgütlerle beraber işçi, işveren ve hükümet olarak belirliyorsunuz. Belirlenen rakamları da biz yılbaşında açıkladık. Kaldı ki uzlaşmayla belirlediğimiz asgari ücret oranlarıydı. Bu yıl da ilk olarak asgari geçim indirimiyle birlikte asgari ücret önemli bir artış gösterdi. Asgari ücret 419 YTL'den 503-540 YTL aralığına geldi. Umuyoruz önümüzdeki süreçte imkanlarla birlikte bu düzenlemeler biraz daha artarak devam edecektir''dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title