Haberler

Çelik: "Gericiliğin Her Türlüsüne Karşıyız"

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Parti Olarak Gericiliğin Her Türlüsüne Karşı Olduklarını Belirterek, "Demokrasiyi Çekip Alırsanız, Laik Cumhuriyeti Tehlikeye Düşürürsünüz" Dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, parti olarak gericiliğin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, ''Demokrasiyi çekip alırsanız, laik cumhuriyeti tehlikeye düşürürsünüz'' dedi.

Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Buttim Kültür Merkezinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, ''2006 yılında seçim olacak'' diyenlerin, boş bir hayal içinde olduğunu söyledi.

İktidarları döneminde hesabını veremeyecekleri bir şey olmadığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

''3 yıldır iktidardaydık. Neden irtica ve laiklik konuşulmadı da şimdi gündeme getiriliyor? Çünkü irtica ve laiklik her derde deva gibi. Raftan bir indiriyorlar, bir kaldırıyorlar. İsmail Ağa cemaati, 150 yıldır var. 'Demokrasi, inanç özgürlüğü' diyorsanız, saygı duyacaksınız. Bu insanlar 150 yıl yaşamış, niye bugün ortaya çıkarıyorsunuz? Ne tarikatlar, ne cemaat, ne irtica, ne de laiklik, bugünün işi değil.''

Arapça ezanı irticaya teşvik olarak görmeyi, demokrasiyle bağdaşmayacak bir anlayış olarak nitelendiren Çelik, ''AK Parti olarak, gericiliğin her türlüsüne karşıyız. İşte Kopenhag Kriterleri, en demokratik adımdır. Demokrasi ve laiklik ayrılamaz iki temel kavramdır. Demokrasiyi çekip alırsanız, laik cumhuriyeti tehlikeye düşürürsünüz. Biz, dini yozlaştıranların da dini yok sayanların da karşısındayız'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title