Haberler

Çelik'e "Yargı Kararlarını Uygula, Anayasal Suç İşliyorsun" Çağrısı

CHP Denizli Milletvekili Gazalcı, Talim ve Terbiye Kurulu'na Yönelik Düzenlemelerin "Sıradan" Gelişmeler Olarak Değerlendirilemeyeceğini Belirtirken, "Kurul Üzerinden Türk Eğitim Sisteminin Bilimselliği Bitirilmek İsteniyor" Dedi. Gazalcı, Bakan Çelik'in Yargı Kararlarını Uygulamamakla Anayasal Suç İşlediğini Kaydetti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, kitap inceleme işlevinin Talim ve Terbiye Kurulu'ndan alınarak genel müdürlüklere verilmesinin Danıştay tarafından durdurulduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı hala uygulamadığını kaydetti. CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milil Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yargı kararlarını uygulamayarak Anayasal suç işlediğini ifade etti.

Eğitim-Sen'li öğretmenler, Danıştay 8. Daire'nin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitap incelemelerini Talim ve Terbiye Kurulu'ndan alarak genel müdürlüklere kaydırmasına ilişkin "Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği"deki yaptığı değişikliğinin yürütmesini durdurma yönünde verdiği kararla ilgili Kurul binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Sendika'ya üye öğretmenlerin yanı sıra Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da katıldı.

Öğretmenler adına yazılı açıklamayı okuyan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, ders kitapları ve yardımcı eğitim araçlarına ilişkin yapılan değişikliklerin sonuçlarının 100 temel eserde yaşanan skandallarla ortaya çıktığına belirterek, Bakanlığın yargı kararlarının aksine uygulamalarına devam ettiğini söyledi.

DİNÇER: YARGI KARARLARINI UYGULAYIN

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve AKP hükümetinin yasadışı uygulamalarını südrürdüğünü, son olarak Talim ve Terbiye Kurulu'nda kitap incelemelerinin yasal düzenlemelere karşın yönetmeliklerle farklı birimlere kaydırıldığına dikkat çekerken, Danıştay tarafından uygulamanın durdurulduğunu kaydetti. Yetkinin Kurul'dan alınmasındaki amacın yandaş bazı yayıncıları zengin etmek olduğunu belirten Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e son yargı kararını uygulama çağrısı yaptı. Dinçer, "Milli Eğitim Bakanı ve bürokratlarının b,c,d,e planları vardır ancak herkes bilsin ki bizim de b,c,d,e planlarımız, önlemlerimiz var. Bakan Çelik gecikmeksizin yargı kararlarını uygulamalı" dedi.

GAZALCI: ÇELİK ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da Talim ve Terbiye Kurulu'na yönelik düzenlemelerin "sıradan" olaylar olarak görülemeyeceğini, Türk eğitim sisteminin bilimselliğini bitirmeyi hedeflediğini vurgulayarak, "Talim ve Terbiye Kurulu Türk eğitim sisteminin beyniyken AKP'nin saldırıları sonucunda işlevini yapamaz hale geldi" dedi. İktidarın girişimlerine yargının izin vermediğini, Kurulu'un kitap incelemesine ilişkin yetkisinin alınmasının da durdurulmasının da örneklerden biri olduğunu söyleyen Gazalcı, "Türkiye hukuk devletidir. Kör inatla Anayasa, Milli Eğitim Temel Kanunu, Danıştay ve idari mahkeme kararlarını dinlememek Anayasal bir suçtur" dedi.

Gazalcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nda sürdürülen kadrolaşmanın "birazda bizimkiler yönetsin" anlayışını aştığını iddia ederek, "Kadrolaşma artık eğitim sistemini değiştirmeye, dinselleştirmeye yönelik bir hal aldı" dedi.

Konuşmaların ardından öğretmenler olaysız bir şekilde basın açıklamalarına son verdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title