Haberler

Çelik Davet Edilmediği Toplantıya Bürokratlarını Yollayacak

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in Davet Edilmediği YÖK'ün 15-16 Ocak 2007 Tarihleri Arasındaki "Uluslararası Mesleki Eğitim Konferansı"na Milli Eğitim Bakanlığı Bürokratlarının Katılacağı Bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilecek "Uluslararası Mesleki Eğitim Konferansı"na Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının Bakan Hüseyin Çelik'in görevlendirmesiyle katılacağını söyledi. Salih Çelik, "Sayın Bakanın çalışacağı seviyede bir çalışma değil. Alt uzmanlar seviyesinde problemlerin çözümü için alternatif metodların birlikte bulanacağı bir toplantı" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, YÖK'ün 15-16 Ocak 2007 tarihlerinde Bilkent Otel'de düzenleyeceği "Uluslar arası Mesleki Eğitim Konferansı"na Bakan Çelik'in davet edilmemesiyle ilgili haberler üzerine Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Salih Çelik, Bakan Çelik'in konferansa katılmayacak olmasına ilişkin yapılan değerlendirmelerin "yanlış anlamalara" yol açtığını vurgularken, "Ülkemizde yeterince ilave sıkıntılar gerginlikler yaratarak, olumsuzdan olumlu bir kazanım olmaz" dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme'nin, Bakan Çelik'in çağrılmamasına ilişkin "teknik bir toplantı" açıklamasını anımsatan Salih Çelik, "Sayın Bakanın çalışacağı seviyede bir çalışma değil. Alt uzmanlar seviyesinde problemlerin çözümü için alternatif metodların birlikte bulanacağı bir toplantı" dedi.

Salih Çelik, 17. Milli Eğitim Şurası'na YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in katılmamasına karşın 70'a yakın akademisyeni görevlendirdiğini belirterek, YÖK'ün konferansına da Bakanlık bürokratlarının katılacağını söyledi. Bürokratların görevlendirilmesinin Bakan Çelik tarafından yapılacağına dikkat çeken Salih Çelik, "Nasıl YÖK, bizim Milli Eğitim Şurası'na 70'e yakın akademisyenle katıldıysa biz de mesleki teknik eğitimin tartışılacağı bu toplantıya sorumlular ve uzmanlar seviyesinde katılacağız" diye konuştu.

KATSAYI KONUSUNU GÜNDEME GETİRMEYECEĞİZ

Salih Çelik, konferansta mesleki eğitimle ilgili model önerileri sunacaklarını ancak üniversiteye giriş sınavındaki farklı katsayıyı uygulamasını gündeme getirmeyeceklerini bildirdi. Salih Çelik, şöyle konuştu:

"Bu toplantı katsayı ile ilgili değil. Bu konu mesleki teknik eğitimle ilgili. Ancak mesleki teknik eğitimle ilgili olarak bu konu gündeme gelebilir. Bizim de böyle bir niyetimiz yok. Gündemimizde yok. Onun problem olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Onun özellikle gündeme getirerek mesleki eğitimin diğer eksikliklerin çözülmesine bir engel olmamasını istiyoruz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title