Haberler

Çelik-çomak Tarih Olmasın

Erzurum'da Geleneksel Çocuk Oyunlarını Öğretmek İçin Kurs Açılacak.

Erzurum'da geleneksel çocuk oyunlarını öğretmek için kurs açılacak.

Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Erzurum ve yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunların gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Çocukların, günün büyük bir bölümünü bilgisayar ve televizyon başında geçirdiklerini ifade eden Öztürk, “Çocuklarımızı çocukluklarını daha sağlıklı yaşamaları ve kültürel yozlaşmaların önüne geçmek için geleneksel çocuk oyunları kursu açacağız” dedi.

Aşık, topaç, çelik-çomak, koza, kız taklası, birdirbir, uzun eşek gibi oyunları çocuklara öğretecekleri kursun hazırlık çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

“Folklor araştırmacalarımız, bu oyunların kuralları, metotları ve materyallerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Geleneksel çocuk oyunlarımızla ilgili tüm bilgileri derledikten sonra çocukların katılacağı oyun kursu açacağız. Kursun altyapısını oluşturma aşamasındayız.”

Çocukların izledikleri çizgi filmlerin, oynadıkları bilgisayarların büyük bir çoğunluğunun yabancı kültürlere ait olduğunu belirten Öztürk, “Açacağımız kursla çocuklarımızı kültürel yozlaşmadan uzaklaştırıp, geleneksel çocuk oyunlarımızın da kaybolmasının önüne geçeceğiz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title