Haberler

Çelik: "Bazı Sorumsuz Yayınevleri Kar Amacıyla Yayın Yapmışlardır"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bazı "Sorumsuz" Yayınevlerinin, Sadece Kar Amacıyla, Bazı Kitapların Kapaklarına "MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser" Yazarak Yayınladığını Belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı ''sorumsuz'' yayınevlerinin, sadece kar amacıyla, bazı kitapların kapaklarına ''MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser'' yazarak yayınladığını belirtti.

Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın konuyla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, 100 Temel Eser listesinde, tekerlemeler, Türkçe deyim, atasözü, bilmece, ninni, türkü ve maniler bulunduğunu anımsattı.

Bu anonim alanlardan derlenen bazı kitaplarda, müstehcen, argo ve kaba kelime ve ifadelere yer verildiğini ifade eden Bakan Çelik, ''Bu tür ifadelerle öğrencilerin muhatap edilmesi şöyle dursun, ihtisas araştırmaları dışında, geniş kitlelere yönelik yayınlarda bile yer almaları uygun görülemez'' dedi.

Bazı ''sorumsuz'' yayınevlerinin, sadece kar amacıyla, kapaklarına ''MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser'' yazarak, kitapları yayınladığını belirten Hüseyin Çelik, içlerinde küfre varacak kadar müstehcen ve argo özelliğinde örnekler bulunan derlemelerin, bakanlığıyla hiçbir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, şöyle devam etti:

''Bunlar yayın piyasasında, bakanlığımızın yayımladığı listenin tematik yönünü fırsat bilerek, sorumsuzca, hatta kamu vicdanını rahatsız edecek derecede olumsuz ifadeler taşıyan kitaplardır. Bakanlığımız bunları ne incelemiş, ne teşvik etmiş, ne onları okullara tavsiye etmiş ne de satın alıp okullara dağıtmıştır.

Bakanlığımızca tavsiye edilen 100 Temel Eser'den 'Hazırlatılacak Eserler' listesindeki eserlerin ilgili yayın kurallarımız kontrolünde hazırlatılması için alan uzmanlarına siparişleri verilmiştir. Eserlerin baskıları tamamlandıktan sonra, yayınevlerimiz kanalıyla okuyuculara sunulacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title