Haberler

Çelik: Anormalin Üstü Anormalliktir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP İzmir Mİlletvekili Ahmet Ersin'in Erzincan'da bir gizli tanıkla görüştüğü iddiaları ile ilgili olarak, ''Ultra anormal, anormalin üstü bir anormalliktir. Eğer bir AK Partili milletvekili yapmış olsaydı, CHP şimdi bunu meydanlarda kıyamete dönüştürmüştü'' dedi.

Çelik, Denizli'de demokratik açılım çalışmalarına ilişkin verdiği konferansın ardından soruları yanıtladı.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in, Erzincan'da gizli tanıkla görüştüğü yönündeki iddianın sorulması üzerine Çelik, delil karartmanın, adalet üzerinde siyasi baskı oluşturmanın ''kesinlikle tevessül bile edilmemesi gereken bir şey'' olduğunu söyledi. Çelik, şöyle devam etti:

''Erzincan'daki bir gizli tanıkla bir CHP milletvekilinin görüşmesi, tabii ben söylentilerden hareket etmek istemiyorum, ispat edilmiş bir durum varsa söz söyleme hakkına sahibim. Bu, tek başına kabul edilebilecek bir durum değildir. Tenhada, kenarda birilerinin birilerini etkilemeye çalışması, kabul edilebilir ve savunulabilir tarafı olmayan bir şeydir. Bırakalım adalet yerini bulsun. Milletvekilinin yapması normal değil, ultra anormaldir. Anormalin üstü bir anormalliktir. Eğer bir AK Partili milletvekili yapmış olsaydı, CHP şimdi bunu meydanlarda kıyamete dönüştürmüştü.''

Hüseyin Çelik, anayasa değişikliğiyle ilgili soru üzerine de bu konuda bir hazırlık yapıldığını, Mecliste grubu bulunan partilerle Meclis dışında yüzde 1'den fazla oy almış muhalefet partilerine gelecek hafta çalışmanın gönderilmesinin planlandığını belirterek, şöyle konuştu:

''Onların desteğini isteyeceğiz. Eğer TBMM'de 367'yi bulursak zaten bir sorun yok. Bulamazsak 330 ile 367 arasında bir rakama ulaşırsak, o zaman da referanduma gidecek, halkın kendisine gidip diyeceğiz ki 'Sizin adınıza bu anayasa değişikliklerini yapmak istiyoruz. Kabul ediyor musunuz' diyeceğiz. Millet kendi iradesiyle buna oy verecek. Referanduma gerek kalmadan Meclis zemininde çözülmesini umut ediyorum.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title