Haberler

Çelik

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, MMK Metalürji fabrikasında yetkinin Çelik-İş Sendikasına verildiğini belirtti.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, MMK Metalürji fabrikasında yetkinin Çelik-İş Sendikasına verildiğini belirtti.

Gül, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir İskenderun İş Mahkemesi'nde, MMK ve Türk Metal Sendikası'nın açtığı MKK'da yetki davasında kararın verildiğini belirtti.

MMK'da, Çelik-İş Sendikasına üye yaklaşık bin 750 işçi bulunduğunu ifade eden Gül, her zaman MMK işçisinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Artık işverenle toplu sözleşme masasına oturmak istediklerini belirten Gül, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Çelik-İş Sendikası, MMK'da yargı kararıyla toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini aldı. Bu işin yargıtay sürecine geçmeden toplu sözleşmenin başlamasını istiyoruz. Bu konuda gerekli girişimleri yapacağım. Gerek MMK yetkililerinin gerek Türk Metal Sendikası'nın bu sıkıntıya son vermelerini istiyorum."

Gül, hedeflerinin emeğin hak ettiği değeri alması olduğunu belirtti.

Muhabir: Ömer Soylu

Yayıncı: İsmihan Özgüven - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun Cengiz Gül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title