Haberler

Çelebi Grubu'ndan Açıklama

Çelebi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (Dhmi), Çelebi Teminat Mektubunun Şartnameye Hangi Noktada Uyumsuz Olduğunu İzah Edemediğini Savundu.

Çelebi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ), Çelebi teminat mektubunun şartnameye hangi noktada uyumsuz olduğunu izah edemediğini savundu.

Çelebi, DHMİ'nin 16 Nisan 2007 tarihinde yaptığı yazılı açıklamanın incelenmesi sonucunda, bir açıklama yapma gereğinin duyulduğunu bildirdi. Çelebi'den yapılan yazılı açıklamada, Çelebi Grubu'nun 12 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirilen Antalya Havalimanı ihalesinden dışlanmasına ilişkin olarak DHMİ İhale Komisyonu tarafından tutulan zabtın taraflarınca da imzalandığının doğru olduğu belirtilerek, "Bu zabıtta Çelebi'nin ihale dışı bırakılmasına neden olan belgeler ile ilgili şartnamede mevcut madde numaraları belirtilmekte olup başka hiç bir izahat bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Buna ilaveten İhale Komisyonu Başkanı'nın Çelebi'nin ihale dışı bırakıldığını duyururken yaptığı konuşma ve verdiği izahatın video kaydı "airporthaber.com" tarafından yayınlanmıştır. Bu kayıtda Çelebi belgelerinin hangi konularda şartname hükümlerini karşılamadığı yer almamakta olup yalnız 3 belge ile ilgili şartnamedeki maddeler belirtilmiştir. Bu durum da salonda bulunan noter tarafından imza altına alınmıştır. Bu durumda Çelebi'nin artık salonda kalıp verilen karara itiraz etmesine gerek kalmamıştır. Çelebi'nin bu aşamadan sonra salonda kalmakta ısrar etmesine ve itirazını şifahi ya da yazılı olarak ifade etmesine en azından nezaket kuralları çerçevesinde gerek kalmamıştır. Ayrıca ihalenin yapıldığı 12.03.2007 tarihinden bugüne kadar DHMİ, Çelebi teminat mektubunun şartnameye hangi noktada uyumsuz olduğunu izah edebilmiş değildir. DHMİ'nin bahis konusu zaptın imzalanması ile birlikte kurumun ihale ile bağıtının sonlanarak itiraz hakkının kalmayacağına ilişkin ifadesinin de hukuki hiçbir dayanağı yoktur. 14 Nisan 2007 tarihli Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan habere esas olan görüşmede DHMİ, Çelebi'nin 12.03.2007 tarihi itibarıyla vergi borcu bulunduğunu iddia ederek Çelebi'ye teminat mektubunu veren İş Bankası şubesini yetkisiz ilan etmiştir. Ancak ne yazık ki DHMİ, bu şifahi beyanatlarında dile getirdiği iddiaları ortaya koyan bir belgeyi gazetelere ve dolayısı ile kamuoyuna sunamamıştır. Çelebi, bu yöndeki iddiaları çürütecek tüm resmi belgelere sahip olup bu belgeleri ilgili mercilere ve kamuoyuna ibraz edecektir. Viyana Havalimanı Yönetimi'nin yaptığı açıklama, Çelebi'yi yalanlayan değil, sadece bu açıklamanın salt Çelebi tarafından yapıldığını ifade eden bir açıklamadır. Bilindiği üzere Viyana Havalimanı Yönetimi, halka açık bir kuruluş olup bu tür açıklama yapmaları izne tabidir. Viyana Havalimanı Yönetimi'nin bu konudaki son basın açıklaması da dün gazetelere gönderilmiştir. Viyana Havalimanı Yönetimi, yaptığı bu açıklamayla ortak girişimin haksız bir şekilde ihaleden dışlanmasıyla ilgili olarak Çelebi'yle birlikte hukuki işleme başlanılacağını duyurmuştur. Bu da yazılı basın açıklamasını, Viyana Havalimanı Yönetimi'nin Çelebi'yi yalanladığı üzerine kurgulayan DHMİ'ye verilmiş en güzel cevaptır. Çelebi, Cumhuriyet tarihinin en büyük kiralama ihalesi olarak lanse edilen Antalya Havalimanı İhalesi'ne gölge düşürme amacını kesinlikle gütmemektedir. Çelebi, yalnız ve yalnız ihale komisyonu tarafından gasp edilen hakkını ve prestijini korumaya çalışmakta, ihalenin olması gerekenden aşağı bir bedel ile bağıtlandığını açık yüreklilikle ifade etmektedir."

(CHT-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title