Haberler

Çekmeköy'de Mutfaklar Şeffaflaşıyor

Çekmeköy Belediyesi gıda güvenliğini sağlayacak ve hijyen standartlarını yükseltecek “Şeffaf Mutfak” projesini başlattı.

Çekmeköy Belediyesi gıda güvenliğini sağlayacak ve hijyen standartlarını yükseltecek "Şeffaf Mutfak" projesini başlattı. Çekmeköy'de faaliyet gösteren yeme-içme mekanlarını kapsayan proje ile işletmelerde hijyen koşullarını dünya standartlarına ulaştırılması hedefleniyor.

Çekmeköy Belediyesi ve Sealed Air'in işbirimi Diversey Care iş birliği ile hayata geçecek "Şeffaf Mutfak, Sağlıklı Güvenilir İşletmeler" projesi, Testi restoranda düzenlenen akşam yemeğinde işletme sahiplerine tanıtımı yapıldı. Tanıtım yemeğine katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'ün gerçek anlamda bir eğitim ve kültür vadisi olması için çok gayret ettiklerinin altını çizerek, "Yeşili doğası böyle güzle bir ilçenin insanlarımızın hafta içi, hafta sonu, akşam, öğlen bu tarz müesseselerimize gelip ailesiyle hem dinleniyor hem yemeğini yeyip buradan da tekrar şehre dönüyor. Onun için bu da çok önemli bir projeydi. Böyle bir projeyi aslında baktığınız zaman bir yerde bu şehrin sağlığı, bu şehirdeki hijyenik ortamı sağlamak belediyemizin görevi de olsa ama bu kadar ileri derecede bu işleri yapan İnşallah ilklerden bir tanesi olacağız. Çünkü sağlık çok önemli bu şehirde tüketilen gıdanın denetlenmesi çok önemlidir. Böyle güzel müesseselerimizin tabi bir farkındalığı olsun İstanbul'da ve İnşallah biz bunun altyapısını değerli proje ortağımızla yapmaya hedefledik ve bunu başaracağız"dedi.

"İSTEYEN İŞLETMELERE YERİNDE EĞİTİM HİZMETİ SUNULACAK"

'Şeffaf Mutfak' projesinin tanıtımını yapan Proje Genel Koordinatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin dünya standartlarına uygun olmayan durumların düzeltilmesi için mekanlara tavsiyelerde bulunulacağını ifade ederek, "Dünya standartlarına uygun olamayan durumlar görülürse düzeltilmesi için tavsiyede bulunacak. ve işletmeye bunun için belli bir süre verilecek. Süre sonunda belirlenen aksaklıklar düzeltildiğinde yeniden değerlendirme yapılacak ve Şeffaf Mutfak sertifikası verilecek. Bu firma, bu işletme artık güvenilir rahatlıkla burada yeme- içme ihtiyacınızı karşılayabilir anlamında gelmektedir. İşte proje için katılacak gönüllü işletmelerimiz iki kez Sealed Air tarafından toplu eğitime tabi tutulacaklardır. Duruma bağlı olarak isteyen işletmelere yerinde eğitim hizmeti sunulacak. Çekmeköy halkına hijyen eğitimleri verilecek. Bayrak alındıktan sonra eğitimler ve işletmelerin kontrolleri belli aralıklarla devam edecek. "Şeffaf Mutfak" sertifikasına uygunluğu devam ediyor mu kontrol edilecek. Eğer uygun değilse yeniden süre verilecek. Düzeltme sağlanmasa sertifika ve bayrak geri alınacak. Bayrağı alınan işletme bir yıl içerisinde yeniden projeye katılamayacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Poyraz Sealed Air İstanbul Çekmeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title