Haberler

Çekmeköy'de Geleneksel Sokak İftarları Başladı

Ramazan geleneklerini ilçe sakinleriyle birlikte yaşayan Çekmeköy Belediyesi, Merkez Mahallesi'nde 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle geleneksel hale gelen sokak iftarları Çekmeköy'de başladı. Bu senenin ilk sokak iftarlarından biri Merkez Mahallesi, Köroğlu Caddesi'nde yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişiye verilen iftar yemeğine AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı katıldı. İftar yemeği öncesi Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

"Bu sofralar kardeşlik sofraları olacak"

İftar yemeğinin ardından selamlama konuşması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "İstanbul'un şuanda her noktasında bu sokak iftarlarında İstanbullu ile buluşuyoruz. Biraz önce masaları ziyaret ettiğimizde şunu gördük ve sevindik ki, komşuları ile birlikte aynı sofrada Rabbimizin vermiş olduğu nimetlere şükrederek hep birlikte beraberiz. İşte bu iftar sofralarının bize söylediği bir cümle var. 15 Temmuz sonrası ilk Ramazan-ı Şerif'teyiz ve buradan haykırıyoruz. Bu millet bu iftar sofralarında bu şekilde bir ve beraber olmaya devam ettikçe bu sofralar kardeşlik sofraları olacak. Bu sofralar dua sofraları olacak. Allah'ın rahmeti, bereketi hepimizin üzerine olsun" dedi.

8 yıldır vatandaşları aynı sofrada bir araya getirdiklerini ifade eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise, "İl başkanımızdan Allah razı olsun. Bu akşam bizleri yalnız bırakmadı. Aynı sofra etrafında beraber olmamıza imkan sağladı. Sizlerden de Rabbim binlerce kez razı olsun. Bu davetimize icabet edip bizleri kırmayıp böyle bir sofra etrafında orucumuzu açmak iftarımızı yapmak fırsatı verdiğiniz için. Tabi 8 yıldır devam ettirdiğimiz bir organizasyon, çok mutlu olduk çok memnun olduk. Adeta burada birçok komşulukların kuruduğu bir güzellik var. Onun için Ramazan ayı önemli bir ay" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Poyraz Ak Parti İstanbul Çekmeköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title