Haberler

Çekmeköy Çınar Koleji'nde Tabletli Eğitim Başlıyor

Güncelleme:

18 yıllık bir geçmişe sahip Çınar Koleji, Çekmeköy'e açtığı dev kampüste yine bir ilke daha imza atarak tabletli eğitim devrini başlatıyor.

18 yıllık bir geçmişe sahip Çınar Koleji, Çekmeköy'e açtığı dev kampüste yine bir ilke daha imza atarak tabletli eğitim devrini başlatıyor. Çınar Koleji, Türkiye'nin teknoloji devi olan Türk Telekom ile ortak bir projeye imza atarak "Vitamin destekli tablet eğitimi" modelini gerçekleştiriyor. Çekmeköy Çınar Koleji, öğrencilerine hediye ettiği tablet bilgisayarlarda bulunan VİTAMİN Programının zengin içeriği sayesinde farklı bir eğitim modelini eğitim sistemine de kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Eğitimde ilklerin öncüsü olan ve 18 yıllık köklü geçmişe sahip Çınar Koleji, yeni bir hizmeti daha eğitim sisteminin hizmetine sunuyor. İstanbul Anadolu Yakası Çekmeköy'deki butik kampüsünü bu yıl eğitim ve öğretime açan Çınar Koleji tabletli eğitim modelini hayata geçiriyor.

2013- 2014 eğitim- öğretim yılında ders başı yapacak olan Çekmeköy kampüsünün 950 öğrenci kapasiteli olduğunu belirten Çınar Koleji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysel Kafalı, Vitamin Programı Destekli tablet eğitim sisteminde farklı bir uygulamaya gittiklerini söyledi. ABD, Çin gibi dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde kullanılan sistem için Türk Telekom ile ortak bir projeye imza atarak "Vitamin destekli tablet eğitimi" modelini Çekmeköy Kampüsü'nde öğrencilerin hizmetine sunduklarını belirten Kafalı, şunları söyledi: "Vitamin destekli tablet eğitimi daha önce çeşitli okullarda kullanılan sistemden daha farklı ve çok zengin bir altyapı sunuyor. Öğrenci ve öğretmene animasyon ve zengin içeriyle öğrenme kabiliyetini daha da artırıyor. Dördüncü sınıftan Lise son sınıfa kadar tüm öğrencilere tabletleri ücretsiz verdik. Bu sistem hem okulda hem de okul dışında öğrenciyi takip eden bir uygulama. Öğretmen ile öğrenci arasında köprü kuran sistem sayesinde öğrencinin ödev ve ders takibi 24 saat mümkün olabilecek. Ayrıca öğrencilere düzenli ders çalışma alışkanlığı kazandırarak, kontrollü bir internet ortamı da sunuyor"

Bünyesinde ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bulunan Çekmeköy Çınar Koleji'nin 42 dersliği ve 12 atölyeden oluşan Yaşam Becerileri Merkezi, konferans salonu, spor mekanları da bulunuyor.

YAŞAM BECERİLERİ MERKEZİ'NDE HAYATA HAZIRLANIYORLAR

Türkiye'nin İlk Yaşam Becerileri Merkezi'nde (Life Street), Mutfak Sanatları'ndan Hayal Atölyesi'ne, Masalevi'nden Çamur eve kadar 12 farklı atölyede çocukların yaparak ve yaşayarak öğrendiklerini belirten Kafalı, "Bu atölyeler sıradan bir kulüp çalışması değil. Bir çok ders bu atölyelerde uygulamalı olarak yapılıyor. Bu projemizde dokunarak, hissederek, algılayarak eğitim süreçlerine dahil olan öğrenciler kelimenin tam anlamıyla"yaparak ve yaşayarak" hayata hazırlanıyorlar. Bunun yanında etkin yabancı dil eğitimi de veriliyor. Değerler eğitimi alanında sistematik ve düzenli bir eğitim metodu da okulumuzda takip ediliyor, bu sayede başarılı bir öğrencilerin yanı sıra erdemli bireyler de yetiştiriyoruz" diye konuştu.

Çınar Koleji'nin yeni dönemde Başakşehir, Büyükçekmece, Çekmeköy, Bahçelievler, Malatya kampüsleriyle eğitim hizmetine devam edeceğini belirten Kafalı, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda kampüs sayısını artırarak daha çok öğrenci ve veliye ulaşmak olduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Telekom Çekmeköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title