Haberler

Çekirdekten Karpuz Yetiştiriyor

Düzce'de Ufuk Yalçın, "5 yıldan bu yana karpuz fidesi ekiyorduk. Bu yıl organik karpuz çekirdeği ektik. Bu yıl verimimiz iyi. Havalar biraz daha sıcak giderse çok daha güzel olacak.

Düzce'de Ufuk Yalçın, "5 yıldan bu yana karpuz fidesi ekiyorduk. Bu yıl organik karpuz çekirdeği ektik. Bu yıl verimimiz iyi. Havalar biraz daha sıcak giderse çok daha güzel olacak." dedi.

İhsaniye köyündeki 2 dönümlük mısır bahçesini karpuz tarlasına çeviren 36 yaşındaki Yalçın, bu yılki üretimi için karpuz çekirdeklerini kullandı.

Kuruttuğu çekirdekleri tarlasına eken Yalçın, her biri 7 ile 20 kilogram arasında değişen karpuzların hasadını yapmanın sevincini yaşıyor.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldan beri karpuz fidesi ektiğini ve bahçeden çıkan karpuzları sattığını söyledi.

Karpuz üretiminin zor olduğunu kaydeden Yalçın, "Şu an içerisinde bulunduğumuz tarla önceden mısır tarlasıydı. Mısır tarlasından verim alamadık, karpuza döndük. 5 yıldan bu yana karpuz fidesi ekiyorduk. Bu yıl organik karpuz çekirdeği ektik. Bu yıl verimimiz iyi. Havalar biraz daha sıcak giderse çok daha güzel olacak." diye konuştu.

Çekirdekten karpuz üretiminin kendisi için büyük bir ekonomik kazanç olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Şu an yediğiniz karpuzu kesin, içerisindeki çekirdeği kuru olarak bahçeye serpin, yaklaşık 1-1,5 ay sonra organik olarak karpuz verecektir. Çekirdek organik olduğu için yetişmesinde bir problem olmaz. Aşılanmamış, organik çekirdek karpuzunu D-100 karayolu üzerinde satıyoruz. Fiyatı 1-1,5 lira. Zahmetli iş. Karpuz bebek gibidir. 'Bakarsan bağ, bakmazsan dağ' olur misali bunun da yanına her gün gideceksin, bakacaksın."

Yalçın, her çekirdeğin kendileri için altın değerinde olduğunu ifade ederek, "Biz bu üretimden çok memnunuz, çok da verim alıyoruz. Bir çekirdekten ortalama 20 kilograma kadar karpuz alıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İhsaniye Düzce Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title