Haberler

Cehennemden Kaçış

ABD'nin Kaliforniya Eyaletindeki Malibu Gölü Yakınındaki Çalılık Alanda Başlayan ve Rüzgarın Etkisiyle Hızla Yayılan Yangın Nedeniyle, Bölgedeki 10 Bin Kişi Tahliye Edildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Malibu Gölü yakınındaki çalılık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın nedeniyle, bölgedeki 10 bin kişi tahliye edildi.

İşte cehennemden kaçış...

Kaliforniya'da daha önce çıkan yangından kareler...

Güvenlik yetkilileri, çok sayıda ünlünün yaşadığı Malibu'da, şu ana dek 35 evin yandığını ve alevlerin 200 evi tehdit ettiğini söylediler.

Yaklaşık 10 bin kişinin güvenlik gerekçesiyle tahliye edildiği Malibu'da, 900 hektarlık bir alanın yandığı ve yangının kıyıya doğru ilerlediği belirtiliyor.

Basına göre, evlerini boşaltmak zorunda kalanlar arasında Matthew McConaughey ve Minnie Driver gibi oyuncular da bulunuyor. Ünlü rock grubu Red Hot Chili Peppers'ın üyelerinden birinin evinin de yandığı bildiriliyor.

Yetkililer, maddi hasarın yanında yalnızca bir itfaiyecinin hafif yaralandığını söylediler.

Malibu'da birkaç hafta önce de yangın çıkmış, bu yangında birkaç ev ve 1800 hektarlık alan yanmıştı.

ABD'nin en pahalı kentlerinden olan Malibu'da, Jennifer Aniston, Mel Gibson, Martin Sheen, Tom Hanks ve Nick Nolte gibi sinema oyuncularının ve Jeffrey Katzenberg gibi işadamlarının evleri bulunuyor.

KÜÇÜK BİR ÇOCUK ÇIKARMIŞTI

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 21 Ekim'de çıkan çıkan yangında da, binlerce kişi tahliye edilmiş, Los Angeles'taki 15 bin 378 hektar alan ve 21 evin kül olmuştu. Yapılan soruşturmada yangını, küçük bir erkek çocuğun kibritle oynarken çıkardığı anlaşılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title