Haberler

Cefakar İtfaiye Araçlarını Seven Şehir: İzmir

Güncelleme:

İzmir Fuarı'nda bu yıl klasik ve spor otomobil sergisi açılacak, sergide İzmir'in vefakar itfaiye araçları da yer alacak.

İzmir Fuarı'nda bu yıl klasik ve spor otomobil sergisi açılacak, sergide İzmir'in vefakar itfaiye araçları da yer alacak İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri kültür alanındaki boşlukları doldurma konusunda adeta birbiriyle yarışıyor. 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ev sahipliği yapacağı etkinlikler arasında Klasik & Spor Otomobil Sergisi de yer alıyor. Sergide İzmir'in eski itfaiye araçları da yer alacak.

Geçmişin en revaçta olan otomobilleri, İzmir Fuarı'nda sergilenecek. 1950 modelden başlayan yaklaşık 60 klasik otomobilin yer alacağı sergide, eski itfaiye araçları da sergilenecek. İZFAŞ ve EGOD-Ege Otomotiv Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlik, İzmir Uluslararası Fuar alanı "2 No'lu Hol"de gerçekleşecek. Sergi fuar süresince, ziyaret saatleri içinde gezilebilecek. Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı olan ve bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 81. kez düzenlenecek. 31 Ağustos - 9 Eylül 2012 tarihleri arasında İzmir Kültürpark'ta gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl da kültür, sanat, ticaret ve eğlencenin buluşma noktası olacak.

Fuar bu yıl "fotomaraton" adlı, fotoğraf meraklılarını heyecanlandıracak bir etkinliğe de sahip olacak. Fotomaraton'da 31 Ağustos-9 Eylül arasında fuarı gezenler mekanı fotoğraflayacak ve ürünleriyle yarışmaya katılabilecek. Yarışmanın amacı, "İZFAŞ Genel Müdürlüğü, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın sahip olduğu varsıl tarihi geçmişi bugünle buluşturmak, özellikle de genç kuşaklar tarafından tanınmasını sağlamak amacıyla değişik etkinlikleri proğramına almış bulunmaktadır. Bu etkinliklerden birisi de, Fuar'ın açık kalacağı 31 Ağustos - 9 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan fotomaraton yarışmasıdır. Yarışmadan amaç; fuardaki çeşitli etkinlikleri fotoğrafın görsel gücü yoluyla tanıtmak, fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, fotomaratona katılan yarışmacıların seçilen fotoğraflarını İZFAŞ arşivine kazandırmaktır" diye açıklandı. Fotoğraflar, jpg formatında, baskı boyutu 30x45 cm'den küçük olmayacak şekilde, 300 dpi çözünürlükte ve orijinal kaydı ile birlikte CD ya da DVD olarak teslim edilecek. Her katılımcı en fazla 5 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilecek. - İzmir

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title