Haberler

Çedaş'tan Uçurtma Uyarısı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Çedaş), Çocukların Uçurdukları Uçurtmaların Elektrik Hatlarına Zarar Verdiğini Belirterek, Velileri ve Muhtarları Bu Konuda Uyardı.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ), çocukların uçurdukları uçurtmaların elektrik hatlarına zarar verdiğini belirterek, velileri ve muhtarları bu konuda uyardı.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan ÇEDAŞ İl Müdürü Tayyar Akbulut, okulların tatil olması ile birlikte mahalle aralarında uçurulan uçurtmaların elektrik iletkenlerine dolaşması sonucu hem can ve mal kaybına hem de kentin bir bölümünün uzun süre elektriksiz kalmasına sebep olduğunu söyledi. Akbulut, bunun yanı sıra bu tür arızaların her yıl büyük miktarda maddi hasara neden olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Mevcut olan ödeneklerimizin bir kısmı uçurtmaların zarar vermiş olduğu hasarlara

harcanmaktadır" dedi.

Akbulut, çocukları, aile büyüklerini ve mahalle muhtarlarını bu konuda uyararak, "Halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, kalitesiz ve kesintisiz bir enerji kullanımının sağlanması ile mevcut ödeneklerimizin aydınlatma gibi daha olumlu işlerde kullanılması için, herkesin duyarlı olmasını talep ediyoruz. Özellikle aile büyükleri ve mahalle muhtarlarının mahalle aralarında uçurtma uçuranları uyarmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

(İG-MÇ-GS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title