Haberler

Çeçenistan Başkanı İşkence Suçlamalarını Reddetti

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Avrupa Konseyi'nin İşkence Suçlamalarını Reddederek, Ülkesinde İnsan Hakları İhlallerinin Geçmişte Yaşandığını Belirtti.

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Avrupa Konseyi'nin işkence suçlamalarını reddederek, ülkesinde insan hakları ihlallerinin geçmişte yaşandığını belirtti.

İnterfax Haber Ajansı'na konuşan Kadirov, yasa dışı silahlı oluşumların tamamen yok edildiğini belirterek "Hapishanelerde insan haklarına saygı gösterilmesi açısından büyük ilerleme kaydedildi" dedi.

Öte yandan Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Ziyad Sabsabi de Interfax'a yaptığı açıklamada, suçlamaları reddetti. Sabsabi, Çeçenistan Cumhuriyeti'nde işkence ve kötü muamelenin devam ettiğini düşünenlerin geçmişte yaşadığını belirterek "Bugün, bu tür olaylarla savaş, Başkan Ramazan Kadirov'un sıkı kontrolünün altındadır" diye konuştu.

Dün Avrupa Konseyi tarafından yayınlanan bir raporda, "Çeçenistan'daki kanun uygulama makamları ve güvenlik güçleri tarafından işkence, kötü muamele ve kanuna aykırı tutuklamalar devam ediyor" diye belirtilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aday göstermesinin ardından Çeçenistan Parlamentosu tarafından başkan seçilen Kadirov, "Çeçenistan'daki herkesin kendisinin kanunlar tarafından korunduğunu hissetmesi için çalışacağını" bildirmişti.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title