Haberler

Cazseverler Müziğe Doyacak

Caz Müziğin Dev İsimleri 17.akbank Caz Festivali Kapsamında İstanbullu Caz Severlerle Buluşacak

CAZ MÜZİĞİN DEV İSİMLERİ 17.AKBANK CAZ FESTİVALİ KAPSAMINDA İSTANBULLU CAZ SEVERLERLE BULUŞACAK

17. Akbank Caz Festivali, ikinci haftasında cazın dev isimlerini ağırlıyor. Yenilenen ve son teknoloji ile donatılan Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) hafta boyunca Nublu Orchestra, Archie Shepp Quartet, Mose Allison ve The Phill Woods Quintet'in konserlerine ev sahipliği yapacak.

Sıcak ve keyifli bir müzik sunan Nublu Orchestra, CRR'nin ilk misafiri. Butch Morris yönetimindeki orkestra, bu akşam 20.30'da sahneye çıkacak. Yarın akşam müzikseverlerle buluşacak olan üç Grammy ödülünün sahibi The Phil Woods Quintet, Akbank 17. Caz Festivali'nin ilgiyle izlenen gruplarından biri olacak. Zamansız müziğiyle adeta mikrofona ihtiyaç duymayan The Phil Woods Quintet, konserlerinde bir geleneğin moden çağa başarıyla nasıl taşınabileceğinin örneğini verecek.

Cuma akşamı ise cazseverleri CRR'de iki büyük isim bekliyor. 70. yaşını kutlayan Amerikalı saksofon virtüözü Archie Shepp 19.30'da, Mose Allison ise 21.45'te sahnede olacak. Aynı zamanda besteci, piyanist, şarkıcı, siyaset düşkünü bir şair ve bir oyun yazarı olan Shepp, 60'ların sonunda Afrocentric tınılarını New York caz dünyasına taşıyarak adını duyurmuştu.

1960'ların avangart caz dünyasında yeni bir Thelonious Monk olarak parlayan sanatçı, kısa sürede bu dünyanın en çok ilgi gören isimlerinden biri haline geldi. Trio'su ile sahneye çıkacak olan dünyanın en köklü caz müzisyenlerinden Mose Allison ise Louis Armstrong, Duke Ellington ve Nat King Cole gibi isimlerden etkilenerek müziğe yöneldi. Eleştirmenler tarafından cazın William Faulkner'ı olarak anılan Allison, müziğiyle Rolling Stones, JJ Cole ve The Who gibi çok sayıda tanınmış isme örnek oldu. Adına biyografiler yazılan ve belgeseller çekilen Allison, Blue Note etiketiyle yayınladığı 'Mose Chronicles', 'Live in London Vol.1 ve Vol.2' albümleriyle Grammy'ye aday gösterildi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title