Haberler

Çaykur Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz'den Güvenç Kurtar' A Öfke: "Haybeden Para Peşinde Koşoyur"

Çaykur Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz, Takımın Eski Teknik Direktörü Güvenç Kurtar'ı Kınayarak, "Haybeden Para Peşinde Koşan Bu Adam Tüm Sezonluk Parasını Borcum Var Diyerek İçerden Almıştır. Şimdi İse Ne Kazanırsam Kardır Zihniyeti İçindedir" Dedi.

Çaykur Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz, takımın eski teknik direktörü Güvenç Kurtar'ı kınayarak, "Haybeden para peşinde koşan bu adam tüm sezonluk parasını borcum var diyerek içerden almıştır. Şimdi ise ne kazanırsam kardır zihniyeti içindedir" dedi.

Sezon başında Ç.Rizespor' da görev yapan ve alınan başarısız sonuçlardan sonra sözleşmesi fesh edilen Güvenç Kurtar' a büyük tepki geldi. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu' nun Ç.Rizespor' un Kurtar' a 280 bin YTL tazminat ödemesi kararını vermesi üzerine yeşil-mavili kulübün Başkanı Ekrem Cengiz' den, Kurtar' a kınama geldi.

Ç.Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz, Türk futbolunun bu işi sırf para için yapan hocalardan arınması gerektiğini belirterek, "Güvenç Kurtar, Rizespor' daki teknik direktörlüğü döneminde transfer hataları yaptı. Bir teknik direktöre yakışmayacak davranışları ile antrenmanlarda gecireceği vakitleri kanal kanal dolaşarak televizyonlarda geçirdi. Futbolcular hakkındaki olumsuz konuşmaları ve tahkim kurulu haberlerini medyaya sızdırarak, kurulu etki altına aldığına inandığım Güvenç kurtar, kulübümüze çok büyük zarar vermiştir" dedi.

Güvenç Kurtar'ın haybeden para peşinde koştuğunun altını çizen Başkan Ekrem Cengiz, "Kurtar, Rizespor'a teknik direktör olabilmek için 3 yıl boyunca, başta Şadan Kalkavan ve Nejat Tavukçuoğlu gibi Rize büyüklerini devreye sokarak kulis yaptı. Bizden alacağı olsaydı aynı kulisi yapardı. Biz Rizespor olarak bu konuda hukuken de adaleten de haklıyız. Haybeden para peşinde koşan bu adam yaptığı görev süresini göze almadan, tüm sezonluk parasını borcum var diyerek içerden çekmiştir. Rizespor olarak bu konudaki yasal haklarımızı sonuna kadar koruyacağız ve aynı zamanda hem kulübümüz yönetimi hem de Rize şehri bu işin peşini bırakmayacaktır. Güvenç Kurtar' dan sonra Saffet Susic ile çalıştık. Susiç, Kurtar' dan daha başarılı olmasına rağmen ayrılacağımız dönem kendisinin alacağı yokken ve bizden hiçbir tazminat talebi de olmadığı halde, Kulüp olarak kendisini memnun edecek bir ödeme yaparak helallığını aldık" dedi.

Güvenç Kurtar'ın halı hazırda çalıştığını ve mağdur olmadığını da belirten Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz, "Kurtar, şu anda izlediği yol ile, 'ne kazanırsam kardır' zihniyeti içindedir. Bu zihniyetteki hocalar olduğu müddetçe, Türk futbolu ilerleme kaydedemeyecektir. Futbolumuz öncelikle bu işi sırf para için yapan hocalardan arınmalıdır. Kulübümüzün imajını zedeleyen bu insan için, Rize' li büyüklerin bir cevabının olacağına inanarak Rizespor'un hakkını her platformda koruyacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title