Haberler

Çaykur'dan Organik Çaya Ekolojik Paket

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, organik ürünler için kullanılacak ekolojik paketler için kapsamlı araştırmalar yaptıklarını bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, organik ürünler için kullanılacak ekolojik paketler için kapsamlı araştırmalar yaptıklarını bildirdi.

Sütlüoğlu, yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı kararla 2018 yılından itibaren tamamen organik olacak çay için ÇAYKUR'un her aşamada hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettirdiğini belirtti.

Çayın hasattan tüketiciye ulaşmasına kadar üretimin bütün aşamalarında ekosisteme ve insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilmesinin yanı sıra paketlenme aşamasında da kullanılan paketlerin bu zincire uyumlu olması gerektiğini kaydeden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda gerek yerel gerekse uluslararası firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Fuar için gittiğimiz Almanya'da ekolojik ambalaj konusunda dünyanın önde gelen firmalarından biri olan ve 20 yıldır bu alanda hizmet veren Fransız bir firma ile görüştük. Firmanın sahibi ile yaptığımız görüşme neticesinde organik ürünlerimiz için kullanılacak paketler için prensipte anlaşmaya vardık."

Sütlüoğlu, en büyük projelerinden biri olan tüm çay bölgesinin organik yapılması projesinin Bakanlığın da desteğiyle gerçekleşecek olmasından dolayı son derece memnun olduklarını vurguladı.

Sadece ürünün organik olmasının yeterli olmadığını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Üretimden ambalajına kadar geçen tüm prosesin de ekolojik olması gerekiyor. Ürünün işlenmesinde ki makineden paketine kadar bu prosesi uygun hale getirmemiz gerekiyor. Bu anlamda gerek makine gerekse ambalaj ayağında çalışmalarımız sürüyor. Organik ürünler için kullanılacak ekolojik paketler için kapsamlı araştırmalar yapıyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

İmdat Sütlüoğlu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title