Haberler

Çaykur'dan Filistin ve İsrail'e İhracat Çalışmaları

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un ihracatını artırabilmek için Filistin'in El Halil bölgesi ile İsrail için bayilik ön anlaşması yaptıklarını bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un ihracatını artırabilmek için Filistin'in El Halil bölgesi ile İsrail için bayilik ön anlaşması yaptıklarını bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünya pazarında yer edinmek ve damak tadı oluşturmak için sürdürdükleri çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İsrail pazarı için yapılan çalışmaları hızlandırdıklarını ifade eden Sütlüoğlu, pazar araştırma ve denetlemeleri için uluslararası fuar kapsamında Ortadoğu'da bulunduklarını, çalışmaları hızlandırıp bir an önce sonuçlandırmak istediklerini vurguladı.

Sütlüoğlu, iki ayrı firma ile İsrail ve Filistin'de bayilik için görüştüklerini belirterek şunları kaydetti:

"Ortadoğu pazarı için çalışmalar başlatmıştık. Çalışmalara bizzat yerinde son şeklini vermek ve firmaları yerinde görmek istedik. Daha önceden görüştüğümüz firmayla Filistin'in El Halil bölgesi ile İsrail için bayilik ön anlaşması yaptık. Diğer yandan pazarın yüzde 80-85'ine sahip ve uzun yıllardır çay işiyle ilgilenen, uluslararası bilinirliği olan başka bir dağıtıcı firma ile de görüştük. Kendilerini Rize'ye davet ettik. Rize'ye gelecekler inşallah. Nasıl bir yol izleyeceğimizi, yapılan ve yapılması gereken çalışmaları yeniden istişare edeceğiz. Yapacağımız görüşmeler neticesinde çayımızla soğuk çayımızla ÇAYKUR ürünleri olarak bu bölgede olmayı temenni ediyor ve bu yönde çalışmalara devam ediyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

İmdat Sütlüoğlu Filistin İsrail Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title