Haberler

Çayırlı Kaymakamı'ndan Cemevi Açıklaması

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nde Bulunan Cemevine Saldırı Yapıldığı Yönünde Bugün Bir Gazetenin İnternet Sitesinde Yer Alan Haber, Kaymakam Abdullah Aktaş Tarafından Yalanlandı.

Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nde bulunan cemevine saldırı yapıldığı yönünde bugün bir gazetenin internet sitesinde yer alan haber, Kaymakam Abdullah Aktaş tarafından yalanlandı.

Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Çayırlı Kaymakamı Abdullah Aktaş, ilçede cemevi olmadığını, sadece Hacı Bektaşi Veli Kültür Tanıtma Derneği'nin bir bürosu olduğunu belirterek, söz konusu binanın bir camının yaklaşık 15 gün önce kırıldığını, bunun da söz konusu haberde bir saldırı olarak nitelendirildiğini söyledi. Haberde abartı olduğunu ve kendisinin 'olayın bir provokasyon olabileceği' şeklinde bir ifade kullanmadığını dile getiren Kaymakam Aktaş, "Haberi yapan ajansa, olayla ilgili görüşlerimi ifade ettiğim bir beyanatım olmadı. Sadece münferit bir olay olduğunu ve Hacı Bektaşi Veli Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Ali Özkan'ın, cam kırılması olayıyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduğunu, emniyet yetkililerinin de konuyla ilgili inceleme başlattığını söyledim. Konunun abartılmasını doğru bulmuyoruz. Binanın bir camı kimliği belirsiz bir kişi tarafından kırılmıştır. Biz gerekli çalışmaları yaptık" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan İl Başkanı Coşkun Yılmaz da, Çayırlı İlçesi'nde cemevi bulunmadığını doğrulayarak, olayın büyütülmemesi gerektiğini vurguladı. Çayırlı'daki dernek binasının da çok aktif olarak kullanılmadığını kaydeden CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz, "Binanın camının kim tarafından kırıldığı bilinmiyor. Belki bir çocuk da kırmış olabilir. Erzincan ve ilçelerinde alevi ve sünniler uzun yıllardan bu yana birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. Bana göre bir cam kırılma olayının bu kadar abartılmasına ve bu şekilde huzursuz olunmasına, endişe duyulmasına gerek yoktur" dedi.

CHP Çayırlı İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Ali Aksu, 15 gün önce meydana gelen olaydan sonra emniyet yetkililerine bilgi verildiğini ve kırılan camın değiştirildiğini söyledi.

(İS-İRT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title