Haberler

Çaycuma Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Belediye Eylül ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Belediye Eylül ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen Başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Meclis üyeleri, Daire Müdürleri, Amirler ve basın mensupları katıldı.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "ilçe Merkezinden Bartın-Ankara asfaltı ve İstasyon Mahallesine ulaşımı sağlayan köprüye, köprü faciasında ölen vatandaşlarımızın anısını yaşatacak şekilde 6 Nisan 15'ler Köprüsü adını verdik" dedi.

Saygı duruşunun ardından söz alan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Yaz ayı çalışmalarımız çok yoğun geçti. Atık su arıtma tesisi, Devlet su işleri taşkın koruma çalışması, doğalgaz alt yapı çalışmaları, kenar mahallelerde kanalizasyon çalışması, otoparkımızı ücretsiz olarak hizmete açılması, Trafikte yeni düzenlemeler yapılması, ve zabıtamız ile polisimizin ortak çalışması sonucu sıkıntı yaşamadık. İstasyon Mahallemizde otopark adı altında kapalı Pazar çalışmalarımız devam ediyor. Şehir merkezinde de kapalı Pazar proje çalışmamız devam ediyor. OSB"nin atık suyu Çaycuma'ya bağlanacak. Velioğlu, Organize Sanayi Bölgesi Perşembe yolu ile Yeşiltepe Mahallesi ana yolu sıcak asfalt yapılacak. Asfaltla ilgili alt yapı çalışmalarımıza Yeşil tepe Mahallemizden başladık. Ben bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı sabrından dolayı kutluyorum. Otopark işletme ihalemizi yapacağız" dedi.

Gündemde yer alan maddelere geçilerek, Memur kadro ihdas ve iptal işlemleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen otopark tarifeleri görüşülerek Otopark,0-1 saat 2.50 TL, 1-2 saat 3.00 TL, 2-3 saat 3.50TL, 3-4 Saat 4.00TL, 4-5 Saat, 4,50TL, 5 saat ve üzeri 5.00 TL olarak, Park metre ise 0-3, saat 5.00 TL, 3-5 saat 6.00 TL, 5-8 saat 7.00TL, 8 saat ve üstü 8.00 TL ücret alınması oy birliği ile kabul edildi. 5393 sayılı kanunu 18-e maddesine istinaden TCDD'den arsa alınması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlçe Merkezi ile İstasyon Mahallesini birbirine bağlayan iki adet köprüye isim verilmesi görüşülerek, ilçe merkezinden Bartın asfaltı ve İstasyon Mahallesine ulaşımı sağlayan köprüye köprü faciasında hayatlarını kaybeden vatandaşların anısını yaşatacak şekilde 6 Nisan 15'ler Köprüsü adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İstasyon Mahallesinden ilçe merkezine ulaşımı sağlayan köprüye ise "Çaycuma Köprüsü" adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Temmuz ayı Meclis toplantısında İmar komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak, komisyondan gelen kararlar görüşülerek komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. İmar planı tadilatları görüşüldü. Dilek ve temenniler bölümünde söz almak isteyen olmayınca, Belediye Başkanı Mithat Gülşen toplantıya katılanlara teşekkür ederek alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu. Bir sonraki toplantının 2 Ekim 2013 tarihinde yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çaycuma Belediyesi Mithat Gülşen Zonguldak Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title