Haberler

"ÇAYASAD Düşünce İstasyonları Projesi" Tanıtıldı

Güncelleme:

ÇAYASAD ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının ortaklığındaki projenin paydaşları Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesi Başkanlığı.

ÇAYASAD Düşünce İstasyonları Projesi'nin tanıtımı 29 Ağustos 2014 Cuma günü Koç Otel'de gerçekleştirildi.


Proje Koordinatörlüğünü Yüksel Arslan'ın yaptığı, Proje Yürütme Kurulu Üyeliğini ise ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım, Orhan Kemal Karakuş, Ayhan Arslan, Abidin Ak, Murat Çakmak ve Mustafa Potukoğlu'nun yürüttüğü 119 bin TL'lik projenin süresi 1 yıl.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Çankırı Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Potukoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Dernekler Müdürü Nihat Bahar, Ortaöğretim İdarecileri, STK Temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı programda ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım'ın açılış konuşmasının ardından proje hakkında bir sunum yapan Yüksel Arslan; "Projenin amacı Çankırı'da öğrenim gören ortaöğretim gençliğinin günümüz popüler kültüründen sıyrılarak sahip olduğumuz zengin kültür ve köklü medeniyetimizi bu medeniyetin inşa edildiği tarihi mekanlardaki havayı teneffüs ederek tanımalarını sağlamak. Kendi medeniyetiyle barışık yaşayarak bu medeniyetin değerlerini geleceğe aktarmada sorumluluk almalarını sağlamak. Gençlerin bu ülkenin tek umudu olduğunu ortaya koyarak özgüven duygularının gelişimine katkı sağlamak. Ülkemizin medeniyet yolunda yürüyüşünde onların da artı değer katmalarına yardımcı olmak ve teşvik etmek. Balkanlar başta olmak üzere Türk ve İslam dünyasında ülkemize bağlanan umut ve ümitlerin seslerine şahit olmalarına imkan sağlamak. Karar ve inisiyatif alabilme ve sosyal organizasyon kabiliyetlerini geliştirmek ve kolektif hareket kabiliyetlerini geliştirmeye katkı sağlamak. Sahip oldukları sanat ve estetik alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak. Toplumun farklı sosyal kesimleriyle iletişim kurma becerilerini geliştirme imkanını sunmak. Milli ve manevi değerlerine sahip ortak ülkü etrafında sorumluluk alma cesaretini gösteren dinamik bir yeni neslin yetişmesine katkı sağlamaktır. Proje ülkemizde 5 il ve Balkanlarda 4 ülkede kurulacak olan toplam 9 düşünce istasyonunda gerçekleşecek ve projede yer alacak konular işlenecektir." diye konuştu.

Yapılan sunumun ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ÇAYASAD'ı tebrik ederek katkılarından dolayı Sayın Valimiz Vahdettin Özcan'a teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Sayın Valimiz Vahdettin Özcan; "Bugün burada çok önemli bir projenin tanıtımı için bulunuyoruz Çankırı'da böyle bir derneğin bulunmasından gurur duyuyorum. Çankırı'da 4. yılıma girdim. ÇAYASAD'ın benim nezdimdeki duruşu başkadır. Gösterdikleri başarılardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İçişleri Bakanlığı Vahdettin Özcan Yusuf Yazıcı Çankırı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title