Haberler

Çavuşoğlu, Turizmcilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da turizmin 12 ay yayılması için birçok projeyi hayata geçireceklerini, kış aylarında turizmcilere sosyal sigorta pirim desteği sağlanacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da turizmin 12 ay yayılması için birçok projeyi hayata geçireceklerini, kış aylarında turizmcilere sosyal sigorta pirim desteği sağlanacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kundu'da turizm sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek, sorunları dinledi. Tüm dünyanın bugün Antalya'yı konuştuğunu belirten Çavuşoğlu, "NATO zirvesi burada yapıldı. G-20 zirvesi Antalya'da yapılıyor. Antalya bugün dünyanın en güçlü 20 şehri arasında. EXPO 2016 Antalya'da gerçekleşiyor. Kalıcı bir botanik parkı olacak. THY Açık Golf Turnuvası'nın üçüncüsü birkaç gün sonra Antalya'da yapılıyor. Bu turnuvanın geçen yıl sadece televizyonlardaki reklam değeri 85 milyon dolar. Antalya, Kanada'da Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nda 8 kriterde Altın madalya aldı" dedi.

TURİZMİ 12 AYA YAYACAK PROJELER

Turizmin 12 aya yayılması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, "Antalya'da 18 golf sahamız var. Hepsi dolu yetmiyor. Golf için gelen turist, normal turistten dört kat daha fazla harcama yapıyor. Onun için bu kadar çok golf sahası yapıyoruz. Akseki Göktepe'ye Alanya Akdağ'a kayak merkezleri yapıyoruz. Bu merkezler kış turizmine önemli katkı yapacak. Yetmez hipodrom ihalesini yapıyoruz. Bisiklet takımları Antalya'ya gelsin kamp yapsın diye veledrom yapacağız. Fuar ve kongre turizmini geliştirmek ve EXPO içinde kongre merkezi yapıyoruz. Alanya, Manavat, Kemer'de yapacağımız çok amaçlı spor merkezlerinde fuarlar ve kongreler gerçekleşecek."

KIŞ AYLARINDA SİGORTA PRİMİ DESTEĞİ

Turizmcinin kış ayları için destek istediğini hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, "Başbakanımızın başkanlığındaki son Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda konuyu bizzat gündeme getirdik. Kararımızı aldık, bundan sonra kış aylarında işletmelerimize sosyal sigorta pirimi desteği vereceğiz" müjdesini verdi.

TURİZMİ CANLANDIRACAK VİZYON PROJELER

Alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla, Antalya'da turizmin en büyük yatırımcısının Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Menderes Türel, "Turizm sektörüne yaptığımız yatırımlar bizim için çok önemli. Ortaya koyduğumuz vizyon projeler, turizm sektörünün gelişmesi için büyük önem arz ediyor. Aksu ve Kopak çaylarındaki yat limanları, Karpuz Kaldıran askeri tesisleri önündeki Altın Portakal Yat Limanı, Boğaçayı Projesi, hepsi turizm cazibesini artıracak projeler. Boğaçayı Projesi ki bir Kanal İstanbul kadar önemli, Antalya'ya 40 kilometre yeni sahil kazandıracak bir çılgın projedir. İçinde yat limanları, turizmle ilgili cazibe alanlarının olduğu, 200-300 metre genişliğinde Antalya'ya fevkalade turizm cazibesi sunacak bir proje. Hemen onun yanında bir pırlanta gerdanlık gibi uzanan Konyaaltı'na dünyanın en güzel sahil projelerinden birisini uygulayacağız. Hemen Döner Gazino'nun olduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesini hayata geçireceğiz. ve kruvaziyer liman projesi, bunların hepsi turizm canlılığını artıracaktır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Menderes Türel Ak Parti Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title