Haberler

Çavuşoğlu - Szijjarto Ortak Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bakanlıkta yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Bugüne kadar bakanlığımızda 332 kişiyi ya görevden aldık ya da merkeze çağırdık.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bakanlıkta yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Bugüne kadar bakanlığımızda 332 kişiyi ya görevden aldık ya da merkeze çağırdık. Bazılarıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Bazı belgeler var, deliller var. O sonuçları elde ettikten sonra işlemleri yapacağız. Bugüne kadar 89 kişinin ilişiğini kestik." dedi.

Çavuşoğlu, bakanlık konutunda Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ankara'daki temasları çerçevesinde Başbakan Binali Yıldırım'la da görüşen Szijjarto ile kendisinin de uzun ve verimli bir görüşme yaptığını belirten Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi karşısında Macaristan'ın Türkiye'ye verdiği desteği işaret ederek, "Darbe girişimi sırasında ve sonrasında Türkiye'ye Türk demokrasisine, Türk milletine ve demokratik seçimle iş başına Cumhurbaşkanı ve hükümete verdikleri net bir destek için çok teşekkür ediyorum. Hiç amasız veya bahanesiz son derece net destek verdiler. Gerçek bir dost nasıl olunur, bunu dosta düşmana herkese gösterdiler. Macaristan ve Macar halkı bizim her zaman dostumuzdur." diye konuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın döneminde ikili ilişkilerin yüksek düzeyli stratejik işbirliiği seviyesine çıkarıldığını ve bu kapsamda daha önce iki toplantı yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, gelecek toplantının da Türkiye'de yapılacağını söyledi.

İki ülke arasında mükemmel seyreden siyasi ilişkilerin yanı sıra ikili ticaret hacminin de son dönemde artış olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, yaklaşık 2 milyar dolar olan artışın hedeflenen 5 milyar dolara ulaşması için çalışmaların süreceğini belirtti.

Türkiye ve Macaristan'ın kültür olarak da birbirine yakın olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, hem Macaristan'daki Yunus Emre Kültür Merkezi'ne, hem de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) ülkedeki faaliyetlerine yönelik ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çavuşoğlu, 2016 eylül ayında Zigetvar Kuşatması'nın 450'inci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin Macaristan'da bu kapsamda düzenlenecek etkinliklere memnuniyetle katılacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Macaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title