Haberler

Çavuşoğlu: Somut Yol Haritası Konusunda Anlaşmamız Lazım

Güncelleme:

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Geri Kabul Anlaşması ve vize muafiyetiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki süreçte somut bir yol haritası konusunda anlaşmamız lazım ve bunların hepsinin bir an evvel uygulanması ve vatandaşlarımızın taleplerinin bir an önce karşılanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik ise 17. ve 33. fasılların açıldığını anımsatarak, "Yeni dönemde müzakerelerin kalbini oluşturan basın özgürlüğü, temel haklar ve hürriyetler gibi konular içeren fasılların açılmasını bekliyoruz" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: SURİYE'DE SİYASİ ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn, Ankara'da gerçekleştirilen 'Türkiye-AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Suriye'de siyasi çözüm istediklerini vurgulayarak, "Önümüzdeki süreçte somut bir yol haritası konusunda anlaşmamız lazım ve bunların hepsinin bir an evvel uygulanması ve vatandaşlarımızın taleplerinin bir an önce karşılanması gerekiyor. Bugün Suriye konusunu da değerlendirdik. Nasıl bir Suriye istiyoruz, nasıl bir çözüm istiyoruz. Siyasi çözüm, ateşkesin sağlanması, siyasi dönüşüm, Suriye'nin toprak bütünlüğü, kapsayıcı bir Suriye'de yeni süreç, siyasi çözüm istiyoruz. Ateşkesin sağlanması dahil tüm sürece Türkiye ciddi katkı veriyor ve vermeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE 12-13 TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Bakan Çavuşoğlu, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, şöyle konuştu: "Türkiye'deki darbe girişimi ve bu girişimin arkasındaki FETÖ örgütünü de değerlendirme fırsatı bulduk. Daha önce diğer yetkililerle de paylaşmıştık. FETÖ'ye yönelik adımlarımız ve bu süreçte Avrupa Konseyi ile işbirliğimizi vurguladık. Ama Türkiye bugün FETÖ, Pkk, PYD, DAEŞ, DHKP-C, Pkk'nın içine katılan diğer 12-13 terör örgütü ile aynı anda mücadele etmektedir ve bu mücadelesini de sürdürecektir. ve böyle bir dönemde de AB'den destek bekliyoruz. Özellikle PKK ve yandaşlarının AB kurumları ve şehirlerinde propaganda, faaliyet, gösteri yapmasına da izin verilmemesi gerekiyor. Daha önce burada söylediğimiz gibi DAEŞ'in bunu yapması nasıl kabul edilemezse, PKK'nın da bu tür faaliyetlerde bulunmasına izin verilmemesi gerekiyor. PKK ile aynı ideolojiyi paylaşan siyasi grupların buna ön ayak olduğunu görüyoruz. O zaman da AB yöneticileri ve merkez siyasetçilerinin daha iyi bir duruş sergilemelerini beklemek bizim en doğal hakkımızdır. Terör konusunda da AB'den beklentilerimizi vurguladık"

ÇELİK: FASILLARIN AÇILMASINI BEKLİYORUZ

Türkiye'nin AB'ye üyelik süreciyle açıklamalarda bulunan AB Bakanı Çelik, 17. ve 33. fasılların açıldığını belirterek, "Yeni dönemde müzakerelerin kalbini oluşturan basın özgürlüğü, temel haklar ve hürriyetler gibi konular içeren fasılların açılmasını bekliyoruz. Bu konularda çok fazla eleştiri dile getiriliyor. Bu eleştiriler gerçekten demokrasi ve insan hakları konusunda bir ilerleme amacı taşıyorsa o zaman buyurun bu fasılları açalım diyoruz" diye konuştu.

MOGHERİNİ: KALKIŞMAYI İLK DAKİKALARDA GÜÇLÜ SESLE KINADIK

Ortak basın toplantısında konuşan AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişini güçlü bir sesle kınadıklarını vurgulayarak, "Bu üst düzey siyasi diyalog çok önemli. Tüm konularda fikir alışverişi gerçekleştirebilmek çok önemli. Biz kalkışmayı ilk dakikalarda güçlü sesle kınadık. Çünkü bizim için en önemlisi, askeri müdahaleyi kabul etmememizdir. İkili ilişkilerimizde yapacağımız çok şey var. Çalışmalarımız tüm alanlarda devam edecek. Üzerinde iş birliği yapmaya karar verdiğimiz bir takım kilit konular var" dedi.

HAHN: 600 MİLYON EURO'DAN FAZLASINI AY SONUNA KADAR VERECEĞİZ

AB Komiseri Hahn ise mülteciler için 600 milyon Euro'dan daha fazlasının ay sonuna kadar Türkiye'ye verileceğini belirterek, şunları kaydetti: "Darbe girişimi de bizim açımızdan şoke ediciydi. Türkiye, aday ülke olduğu için biz tabi ki bazı eleştiriler yönlendiriyoruz. Burada yapmaya çalıştığımız şey sadece şu, Türkiye'yi AB üyesi ülkeler seviyesine getirmek. Ortak işbirliğini geliştirmeliyiz. Kıbrıs sorununun çözülmesini ümit ediyoruz. Türkiye'deki Suriyeliler için AB'nin vadettiği yardım 2016 ve 2017 için 3 milyar Euro bahsettiğimiz miktardı ve şu ana kadar 2.2 milyar Euro'dan daha fazlası için taahhütte bulunduk. Mülteciler için 600 milyon Euro'dan daha fazlasını ay sonuna kadar vereceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Türkiye PKK Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title